Брой 06, 2023

Тема: ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ

Винаги съм се стремял да се надграждам, за да бъда в крак с времето, в което живеем


Иван ИВАНОВ

Казвам се Иван Любомиров Иванов и понастоящем работя като радиоводещ в радио "Брайл ФМ". Завършил съм средното си образование в Училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" в София, а след това - лечебен масаж в Медицински колеж "Йорданка Филаретова". Впоследствие завърших бакалавърска и магистърска степен по икономика на съобщенията в Университета за национално и световно стопанство.
С радио започнах да се занимавам през 2006 г., когато с двама мои приятели създадохме фолк радио "Наздраве". През 2016 г. започнах да правя спортно шоу "Феърплей" в радио "Брайл ФМ", като то продължава и до днес, и по този начин се доближих и до другата си детска мечта - да се занимавам със спорт.
Не мога да кажа, че съм срещал големи трудности заради заболяването ми, но все пак ги има. Преди години съм се явявал на интервюта за работа в други радиа и там главната причина, поради която не ме взеха, е това, че не виждам. Самото зрение не бих казал, че ми липсва, защото аз никога не съм го имал и поради тази причина срещите ми със специалистите по очни заболявания са били много малко, във времето когато и аз съм бил много малък. Мога да кажа още, че никога не съм обичал да ме съжаляват за това, че не виждам или за каквото и да било друго, и винаги съм се стремял да се доказвам пред хората и да надграждам, за да бъда в крак с времето, в което живеем.
В работата ми ме мотивира най-вече любовта към радиото, усещането, че мога да казвам много неща и те да достигат до по-голям брой хора, също така това бе моята детска мечта и винаги съм искал да се развивам в тази сфера. Откакто съм в радиото, изживях много интересни и приятни емоции, запознах се с хора, от които на времето съм се учил, например големия журналист Румен Пайташев, с когото имах честта да се запозная миналата година. Благодарен съм и на всички колеги, които ми помагат и благодарение на тях предаването е такова, каквото е днес.
Ролята на неправителствените организации в наши дни е изключително сериозна, но винаги има какво още да се направи. Например - ние в радио "Брайл ФМ" се стремим винаги да казваме истината, да говорим за неща, които рядко намират място в другите медии, сред тях, разбира се, тези, които интересуват слепите и най-важното е, че казваме истината – такава, каквато я виждаме ние.
Много ми е трудно да препоръчам книга, защото всичко, което съм прочел, ми е въздействало по един или друг начин, затова ще кажа, че последната книга, която прочетох, е "Христо Стоичков – Историята". Книгата ми хареса не само защото съм негов фен или защото се занимавам със спортна журналистика, най-вече ми допадна това, че Стоичков разказва за всичко без грандоманията, която сме свикнали да виждаме у много от звездите.Назад

Всички статии на Брой 06, 2023

***ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Юли
**СЪОБЩЕНИЕ
Социална услуга "Асистентска подкрепа"
*ОБЯВА
Национален творчески конкурс "Графити от думи и звуци"
1 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО
Рожденият ден на мама
Когато се смеят децата
ВТОРИ ЮНИ - ДЕН ЗА ПОЧИТ
Всеки с кръвта си
Втори юни
ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ СРЕД НАС
Живот в преследване на мечти
ДОБРОВОЛЦИ
Ръка за ръка
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Велико Търново
Русе
Силистра
Добрич
НАШИЯТ БРАЙЛ
Продължаваме чудесната традиция
ОБЩЕСТВО
Ние - Българите
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Винаги съм се стремял да се надграждам, за да бъда в крак с времето, в което живеем
ПОЕЗИЯ
Поетичен конкурс "Зрящи сърца"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Държавно първенство по лека атлетика
Турнир по шоудаун "Златен сет"
Държавно индивидуално първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания
Спортният риболов - достъпен спорт за хората със зрителни увреждания
Архив на изданието
1 2 3 4 5