Брой 09, 2023

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велико Търново


Опознаване и сприятеляване

Това мото изразява смисъла и същността на станалите традиция срещи между хората от териториалните организации в регион Габрово към Съюза на слепите в България, при които ръководствата обменят управленски опит и мнения, а членовете се представят в области, в които имат проявен талант и дарба.
На 23 юни 2023 г. в почивната станция "Поп Харитон" в близост до град Дряново се състоя петата поредна еднодневна среща на представители от териториалните организации на хората с увредено зрение в състава на габровската регионална организация на ССБ. В събитието участваха активисти сред хората с увредено и липсващо зрение от градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Дряново и Севлиево. Предвидените инициативи започнаха с уводно приветствено слово към присъстващите от организаторите Ненчо Обретенов и Петя Маркова.
Освен свободните разговори за междуличностно опознаване програмата на срещата беше съставена от две основни части – спортна и културна.
На лятната тераса и в залите на станцията се проведоха спортните игри за незрящи по шах, табла, дартс и домино. Макар и със състезателен характер, спортните дисциплини бяха без награждаване, а само с морално поощряване на победителите.
Втората част на програмата беше съставена от поетични рецитали на творци от съюзните организации и музикално-певчески концерт на народни и стари градски песни в изпълнение на хор "Росна китка" от град Дряново с ръководител Даниела Асенова, която акомпанира вдъхновено и умело на акордеон.
След приключването на официалните прояви на всички гости на срещата беше поднесен обяд.
Проявата стана възможна благодарение на подкрепата на Община Велико Търново и на Лайънс клуб "Велико Търново – Царевец", както и на доброто обслужване от страна на персонала в станция "Поп Харитон".

Пенчо ВАСИЛЕВ


Назад

Всички статии на Брой 09, 2023

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Октомври
IN MEMORIAM
Най-голямата й мечта не се сбъдна
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Кула
Велико Търново
Силистра
Смолян
ИНОВАЦИИ
Български ученици разработиха иновативно дистанционно за незрящи хора
ПАРТНЬОРСТВО
Обединиха ни музиката и спортът
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
Без море живял ли си?
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Да мечтаеш с душата - пътят на незрящия Виктор Асенов, който пробяга "Витоша 100"
ПРОЕКТИ
Повече брайлова литература и по-качествен печат за слепите хора в България
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Държавни първенства по шоудаун за мъже и жени
Европейско първенство по голбал
Световни игри за хора с нарушено зрение
Архив на изданието
1 2 3 4 5