Брой 09, 2023

Тема: СПОРТ

Държавни първенства по шоудаун за мъже и жени


За първи път Дряново беше домакин на държавните първенства по шоудаун за жени и мъже. През юли в хотел "Поп Харитон" най-напред жените, след тях и мъжете, а накрая националите заедно със своите спаринги се насладиха на прекрасната атмосфера и условията, които предоставиха от хотела, и природата в това китно българско градче. В периода 13-15 юли дамите премериха хилки и размениха множество топчета, за да разрешат спора коя е по-добра на шоудаун, коя е по-успешна в любовта, например. Шампионатът при жените се провежда в две дивизии. Във втора дивизия третото място завоюва Дияна Кръстева от СКИ "Вихър". На финала се изправиха една срещу друга Даниела Петкова от СКИ "Вихър" и Бойка Митина от СКИ "Витоша". В крайна сметка варненката надделя над столичанката и първото място остана за черноморската ни столица.
В първа дивизия както всяка година, така и сега оспорваните двубои изобилстваха. Изключително приятно впечатление направи играта на Недялка Стойкова от Варна, която въпреки своята възраст не се даваше на по-малките, а ги отупваше при всяка възможност. Все пак бронзът отиде при Силвия Чаушева от СКИ "Витоша".
Финалът между Камелия Добрева от СКИ "Атлет" и Бехие Ахмед от "Витоша" предложи много емоции, но Бехи отново показа, че е най-добрата в България и се поздрави с поредната шампионска титла.
Веднага след като дамите приключиха, от 15-и до 18-и мъжете излязоха да покажат какво могат на двете шоудаун маси. В трите дивизии се състояха множество мачове, изпълнени с емоции и много енергия. В тазгодишните държавни първенства, освен утвърдените съдии, взеха участие и новообучените, които преминаха курс за съдии, воден от международния съдия Виктория Димитрова. Видя се, че и съдийството, заедно с играчите, има развитие, което е от изключително значение за повишаване на качеството на родния шоудаун. Класирането при мъжете в трите дивизии е следното:

Трета дивизия
1. Димо Димов, СКИ "Вихър", Варна
2. Стоян Станчев, СКС "Успех", Варна
3. Богдан Вълков, СКИ "Ямбол 21"
Втора дивизия
1. Кристиян Димов, СКИ "Атлет", Варна
2. Васил Атанасов, ОСКСГ "Марица", Пловдив
3. Цветелин Десев, СКХУ "Успех", Дряново
Първа дивизия
1. Михаил Петров, СК "Достоен живот", Благоевград
2. Хакан Осман, УСК "Болид", София
3. Теодор Стоянов, СКИ "Витоша", София
След 18-и юли националните състезатели и няколко спаринги останаха на подготвителен лагер, за да се подготвят за Световните игри в Бирмингам, които предстояха само след месец.

д-р Иван ЯНЕВ


Назад

Всички статии на Брой 09, 2023

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Октомври
IN MEMORIAM
Най-голямата й мечта не се сбъдна
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Кула
Велико Търново
Силистра
Смолян
ИНОВАЦИИ
Български ученици разработиха иновативно дистанционно за незрящи хора
ПАРТНЬОРСТВО
Обединиха ни музиката и спортът
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
Без море живял ли си?
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Да мечтаеш с душата - пътят на незрящия Виктор Асенов, който пробяга "Витоша 100"
ПРОЕКТИ
Повече брайлова литература и по-качествен печат за слепите хора в България
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Държавни първенства по шоудаун за мъже и жени
Европейско първенство по голбал
Световни игри за хора с нарушено зрение
Архив на изданието
1 2 3 4 5