Брой 01, 2024

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


В края на 2023 година

В офиса на Неправителствена организация "ХобиСклуб" се състоя годишно отчетно събрание, на което управителният съвет с председател Иван Тодоров се отчете с годишен технически доклад и финансов отчет. Докладът, наситен с много факти и данни за дейния живот през изминалата 2023 г., бе прочетен перфектно от Пенка Донева - член на организацията от самото й създаване досега. По-важни моменти от доклада са: социалните контакти и комуникацията с други организации (териториалните организации на слепите, сляпо-глухите и хора с други увреждания), пътуването до град Констанца и срещата с асоциация "Пентру Невасадорулор", с които направихме общ проект за подобряване на живота на незрящите, по-точно подобряване на архитектурната среда и включване на звукова сигнализация към светофарите (стара наша мечта). Интересна и пълноценна беше срещата ни с Лайънс клуб с председател Весела Панчева. Лайънс клуб е международна организация, подкрепяща незрящи хора, която гостува на "ХобиСклуб", водена именно от г-жа Весела Панчева, придружена от Драгостин Байчев - нотариус, Радослав Петков и Георги Станчев.
Общото мнение на присъстващите бе, че докладът е доста обширен и точно отразява пълноценния начин на живот в "ХобиСклуб", което си личеше от последвалите изказвания на Тодорка Стоянова, Павлинка Стоянова, Ерчаник Бедросян, Марина Нейчева и други. След събранието всеки бе дарен с бутилка шампанско от Донко Марев, за да бъде една здрава, искряща и благодатна новата 2024 година.

Иван ТОДОРОВПоетична среща

Честита, много здрава, вдъхновена и благополучна 2024 година! Добавям и поетична година, така както започна на 2 януари в офиса на НПО "ХобиСклуб" - Добрич. Именно тогава, на 2 януари, първия вторник, освен от топлите благопожелания бяхме изключително приятно изненадани и от присъствието на един млад поет от новите дарования на град Добрич - Преслав Сивков. Със своите лирични стихове той проведе рецитал за човешкото щастие, любовта, успехите, очакванията и надеждите на хората, за срещите и разделите, за да се стигне до съкровените ни хора и родолюбието - майката, любимата и България. С мекия си увлекателен тембър 23-годишният младеж ни увлече и вдъхнови за нови начинания и надежда за повече човещина, топлина и обич между хората. Нека такава да бъде годината, такава каквато си я представя един млад и вдъхновен поет в своята поезия!
На това поетично дарование се насладихме Марин Николов, Радка Великова, Радка Иванова, Георги Милев, Златка Василева, Михаил Панчев, Иван Тодоров и други. На срещата присъства и Драгомил Георгиев - председател на Сдружението на писателите в Добрич, чиято заслуга беше и присъствието на Преслав в "ХобиСклуб". Запомнете името на този талант! Убедени сме, че неговата поезия ще ви изпълни с наслада!

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 01, 2024

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Февруари
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Списък на записаните нови заглавия през 2023 година
Списък на възстановените заглавия през 2023 година
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Сливен
Добрич
Велико Търново
Пловдив
ИНОВАЦИИ
Учени създадоха роботизирано куче-водач, което да помага на хора с увредено зрение
Как хора могат да "виждат" през ушите си
ЛИЧЕН ОПИТ
Какво е да си незрящ журналист
ЛЮБОПИТНО
История на пенсиите в Европа
НАЦИОНАЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО
Нови промени при използването на банкомати
ОТ НАЦИОНАЛНОТО ЧИТАЛИЩЕ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2023 година
ОФТАЛМОЛОГИЯ
2023 – актуализации на изследвания за наследствени заболявания на ретината
Лек за слепота може да е първият продукт, произведен в космоса
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ЮБИЛЕЙ
Четвърт век дамска вокална група "Росна китка" и сребърна значка за Даниела Асенова
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6