Брой 4, 2024

Тема: СВЕТЛА СЛЕДА

Литературна вечер за Георги Братанов в ЯмболНа 19 март 2024 г. в читалнята на Регионална библиотека "Г. С. Раковски" - Ямбол се проведе литературна вечер, посветена на творчеството на видния ямболски поет, публицист, белетрист, драматург и журналист Георги Братанов. Изявата бе посветена на неговия 80-годишен юбилей и бе организирана от Община Ямбол, Регионалната библиотека и Дружеството на писателите в града.
В творческата среща взеха участие членове на ямболското писателско дружество, директори на училища и културни институти, читалищни дейци, художници, журналисти, издатели, общественици, запасни офицери, дългогодишни приятели и почитатели на твореца.
Литературната вечер бе открита от актьора Кольо Пехливанов, който прочете стихотворение, посветено на Георги Братанов, от поета Тенко Тенев.
В своя литературен портрет "С духа на светлината" литературният критик Димитър Бечев - директор на Регионалната библиотека, открои оригиналните акценти в многоликото и талантливо присъствие на ямболския творец в националната културна панорама и в контекста на ямболската литературна традиция.
Развълнувани спомени за приятелството през годините споделиха Любомир Котев, Стойчо Станев, Георги Бирников, Исак Гозес, Илко Капелев, Тоня Борисова, Лили Наскинова, Георги Бараков и Христо Христов, с които ни върнаха в годините на младостта със спомена за една непреходна духовна енергия на творчески подем и талантливо присъствие.
Водещ на юбилейната творческа вечер бе поетът Тенко Тенев - председател на Дружеството на ямболските писатели.

Тенко ТЕНЕВ
Димитър БЕЧЕВ


Назад

Всички статии на Брой 4, 2024

*ПАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Май
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Русе
Благоевград
Силистра
ОБЯВА
Национален творчески конкурс "Графити от думи и звуци"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕТРОСПЕКЦИЯ
Уморените коне са все по-уморени
СВЕТЛА СЛЕДА
80 години от рождението на Георги Братанов
Литературна вечер за Георги Братанов в Ямбол
С духа на светлината
СПОРТ
Чехословашки шоудаун с БГ-подправка
Дамски минитурнир по шоудаун
Национален турнир по шоудаун "Златен джоб"
Държавно първенство по стрелба с лък на закрито
СЪОБЩЕНИЕ
Четвърто заседание на XVIII НОС
Архив на изданието
1 2 3 4 5