Брой 4, 2024

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

СофияПролетен концерт

И тази година на 22 март софийският ЦСРИ "Светлина" посрещна пролетта с вече превърналия се в традиционен пролетен концерт, проведен в читалище "Природа и наука" в центъра на столицата.
Той бе открит от гостуващата Старозагорска театрална формация "Виж", състояща се изцяло от актьори с нарушено зрение, които изиграха комедийната постановка "Червени рози" на италианския драматург Алдо Де Бенедети.
В продължение на един час публиката се забавляваше с комичните ситуации, в които изпадаха героите на пиесата, а играта на актьорите бе на изключително високо за непрофесионалисти ниво.
След като се посмяхме от сърце, всички присъстващи се насладихме на брилянтния певчески талант на Александра Полежанова – потребител на Центъра.
С чистия си глас тя изпълни френската песен "Воаля" и един от българските шлагери "Когато луната изплува", с което събра мощни аплодисменти.
След нея на сцената се изявиха придобилите вече огромна популярност изпълнители от вокална група "Студио Мирикъл", които изпълниха три песни – две авторски, едната от които съвсем нова и изпята за пръв път на тази сцена, а третата бе много интересна от музикантска гледна точка обработка на българска народна песен.
Момичетата от танцов състав "Танцуващи сърца" изиграха Караджамуратлийско хоро, а след тях друга потребителка на центъра – Радостина Павлова, изпълни песните "Решителност е малко нужна" и английското парче "I’m so excited".
На финала отново група "Танцуващи сърца" изигра наистина сърцато едно Дайчово хоро.
Гости на концерта бяха актьорите от Стара Загора, както и председателят на ССБ Васил Долапчиев, председателят на Национално читалище "Луи Брайл 1928" Йордан Младенов, главният счетоводител на ССБ Роза Янчева, председателят на Регионална организация - София Маньо Алексиев и неговият екип, нашите медии в лицето на списание "Зари" и радио "Брайл ФМ", многобройна публика от приятели и потребители на Центъра.
И нека не забравим двете чаровни водещи – служителките на ЦСРИ "Светлина" Диляна Маджарова и Гергана Бързакова, които съумяха да заразят с доброто си настроение всички присъстващи.

Марина ПЕТКОВА


Литературен конкурс


На 8 март Регионална организация - София към ССБ, съвместно с Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928", организира литературен конкурс за поетични творби, посветени на жената. Творбите се оценяваха анонимно от 4-членно жури в състав:
1. Маньо Алексиев - председател на РО - София;
2. Йордан Младенов - председател на НЧС "Луи Брайл 1928";
3. Румяна Димитрова - член на РУС на РО - София;
4. Ваня Димитрова - коректор в Националното читалище.
Официалната церемония по награждаването на отличените творци се проведе във фоайето на НЧС "Луи Брайл 1928". Авторите на класираните творби получиха парични награди. Наградата за първо място бе в размер на 200 лв., за второ място - 100 лв. и за трето място - 50 лева. Наградата за победителя се финансира от РО - София, а за останалите две призови места паричните награди осигури Читалището.
КЛАСИРАНЕ:
1-во място - стихотворението "Жена", автор Петър Нешев;
2-ро място - стихотворението "Жена", автор Марио Георгиев;
3-о място - стихотворението "Силата на жената", автор Елвира Божилова.
Надяваме се съвместната ни дейност да продължи за в бъдеще и заедно да успеем да реализираме още интересни събития.

РО - София


Назад

Всички статии на Брой 4, 2024

*ПАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Май
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Русе
Благоевград
Силистра
ОБЯВА
Национален творчески конкурс "Графити от думи и звуци"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕТРОСПЕКЦИЯ
Уморените коне са все по-уморени
СВЕТЛА СЛЕДА
80 години от рождението на Георги Братанов
Литературна вечер за Георги Братанов в Ямбол
С духа на светлината
СПОРТ
Чехословашки шоудаун с БГ-подправка
Дамски минитурнир по шоудаун
Национален турнир по шоудаун "Златен джоб"
Държавно първенство по стрелба с лък на закрито
СЪОБЩЕНИЕ
Четвърто заседание на XVIII НОС
Архив на изданието
1 2 3 4 5