Брой 05, 2024

Тема: ФИНАНСИ

УниКредит и Mastercard пускат иновативни карти за хора със зрителни нарушенияУниКредит, в партньорство с Mastercard, обновява всички свои дебитни, кредитни и предплатени карти. Банката ще използва новите картови продукти Mastercard Touch Card™, които се отличават с уникални визии и групов дизайн и помагат на незрящи или слабовиждащи хора да разпознаят типа на картата.
Mastercard Touch Card™ вече са налични в Италия, а през 2024 г. постепенно се въвеждат и за всички клиенти в дванадесетте държави, в които банката оперира, като ще обхванат около 20 милиона карти.
Дизайнът на Mastercard Touch Card™ се основава на система от странични прорези (notch), които помагат на потребителите да идентифицират правилната карта само чрез докосване, което да им осигури повече независимост, докато извършват плащания онлайн или в магазини.
Статистиката показва, че в Европа има над 30 милиона незрящи и слабовиждащи хора или средно 1 от 30 европейци има нарушено или изгубено зрение. Приобщаването е неразделна част от културата и социалната стратегия на УниКредит, а тази инициатива подчертава ангажимента на банката да насърчава едно по-приобщаващо общество без бариери.
В съответствие с ESG принципите на банката картата е изработена и от рециклирано PVC, като върху всеки продукт е отпечатан знак Mastercard Sustainable Card Badge, удостоверяващ неговата устойчивост.
В България с представянето на новите карти УниКредит Булбанк стартира и дарителска кампания, при която за всяко плащане на реален или виртуален ПОС терминал с карти Mastercard, осъществено от 23 април 2024 до 30 юни 2024 г., банката ще дарява по 1 стотинка на организацията "Очи на 4 лапи" за отглеждане на кучета-водачи, като се очаква сумата да надхвърли 90 000 лева.
"Съвместната инициатива на УниКредит Булбанк и Mastercard е значима стъпка към подобряване на достъпността за клиентите със зрителни нарушения. Нашата мисия е да създаваме по-справедлив свят, където всеки има равен достъп до финансови услуги, като същевременно допринасяме за екологичната устойчивост на нашите продукти", коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.
"Приобщаването на непредставени в икономиката групи е основна ценност на Mastercard, а Mastercard Touch™ е пример за нашата ангажираност да превръщаме това в стандарт на бизнеса с картовите разплащания", споделя Март Барнет, президент на Mastercard за Европа.
"Горди сме, че с УниКредит Булбанк даваме възможност на почти милион потребители в България да се докоснат до това ново мислене в индустрията и до каузата", добавя Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.
"Проектът на УниКредит и Mastercard за подобряване на достъпността до финансови услуги с карта за хиляди незрящи потребители е гениално прост и изключително полезен! Ние от фондация "Очи на четири лапи" сме горди, че имаме такъв партньор, за който улесняването на незрящите и слабовиждащите хора във всички измерения на живота им е толкова важно. Благодарни сме и за безценния жест от страна на проекта, който ще ни позволи още трима български незрящи граждани да получат своите кучета-водачи, за да подобрят и улеснят живота си”, коментира Албена Алексиева, председател на фондация "Очи на четири лапи".
УниКредит Булбанк е първата банка в България, която заменя картите на всички над 1 милион клиенти с такива, изработени от рециклирана пластмаса и с прорез, който позволява разпознаване на вида разплащателна карта чрез допир. Със стартирането на кампанията всеки може да проследи размера на достигнатото дарение на корпоративния сайт на банката, като информацията ще се обновява всеки работен ден.

Източник - Economic.bg


Назад

Всички статии на Брой 05, 2024

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Юни
24 МАЙ
Духовното наследство на България, вкоренено в 300 милиона души
За тебе родна реч тъгувам
ВДЪХНОВЯВАЩО
Очите на доброто
ДОБРОВОЛЧЕСТВО
Отличие за достъпните комикси за незрящи
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Силистра
Монтана
Велико Търново
ИНОВАЦИИ
Компанията WeWalk представи своя нов интелигентен бял бастун Smart Cane 2
Илон Мъск ще направи така, че слепите да прогледнат
ЛИЧЕН ОПИТ
Какво е да си незрящ журналист
ПЪТЕПИС
До Димотика и Караклисе
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕТРОСПЕКЦИЯ
Уморените коне са още по-уморени
СПОРТ
Национален турнир по шахмат за купата на София
ТЕХНОЛОГИИ
Какъв електронен четец има преобразуване на текст в реч?
ФИНАНСИ
УниКредит и Mastercard пускат иновативни карти за хора със зрителни нарушения
Появи се нова банкова такса - "уикенд"
Архив на изданието
1 2 3 4 5