Брой 05, 2024

Тема: ТЕХНОЛОГИИ

Какъв електронен четец има преобразуване на текст в реч?


Въпреки че електронният четец ви дава достъп до голяма библиотека от книги и периодични издания, може да не разполагате с толкова време, колкото искате, за да ги прочетете. Опцията за преобразуване на текст в реч помага за решаването на този проблем, като ви позволява да хванете статия от списание, докато се подготвяте сутрин или по време на шофиране до работа. Не всички електронни четци имат функцията за преобразуване на текст в реч. Знаейки кои от тях могат, това ще ви помогне да изберете такъв.

Текст в реч срещу аудиокниги
При традиционната аудиокнига или "книгата на касета" човек чете текста на глас в аудиозапис като касета, CD или MP3 файл. Въпреки че издателите предлагат обширни библиотеки с аудиокниги, може да не намерите любимо заглавие в този формат. Електронен четец с преобразуване на текст в реч чете отпечатан текст от електронна книга или уеб страница и говори чрез синтезатор на реч. Запазвате всички предимства на оригиналния отпечатан документ, но не е нужно да го разглеждате.

Kindle Touch
Kindle Touch е електронен четец от Amazon от висок клас, предлагащ четец на текст в реч като вградена функция. Touch може да чете уеб съдържание, електронни книги и списания. Той има контроли за скоростта на говора и можете да изберете мъжки или женски глас. Управлението на цифровите права на Amazon или DRM дава възможност на издателите да блокират преобразуването на текст в реч, така че някои електронни книги може да не позволяват използването на тази функция.


iPad и iPhone
Софтуерът на iOS на Apple, който работи на мобилни устройства iPad, iPhone и iPod touch, може да чете избора на текст на глас. За да активирате тази функция, докоснете приложението "Настройки", след това "Общи" и "Достъпност". На екрана за достъпност включете опцията "Speak Selection". От този момент нататък устройството ще изговаря всеки текст, който изберете, независимо дали в приложение за четене на електронни книги, уеб страница или документ. Когато изберете текста, се появява черен бутон - докоснете бутона, за да чуете избора!


Mantano E-book Reader за Android
Mantano E-book Reader е приложение за електронно четене, достъпно за мобилни устройства, които работят с Android софтуер. Като електронен четец той поддържа електронни книги във формат EPUB, както и Adobe PDF файлове. Когато докоснете икона на високоговорител, четецът изговаря текста. По подразбиране той говори целия документ или книга, освен ако първо не изберете част. Както при Kindle, електронният четец Mantano се подчинява на DRM ограниченията за преобразуване на текст в реч. Можете да изтеглите алтернативни гласове от пазара на Android, за да персонализирате звука на речта.Източник - digiist.com

Назад

Всички статии на Брой 05, 2024

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Юни
24 МАЙ
Духовното наследство на България, вкоренено в 300 милиона души
За тебе родна реч тъгувам
ВДЪХНОВЯВАЩО
Очите на доброто
ДОБРОВОЛЧЕСТВО
Отличие за достъпните комикси за незрящи
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Силистра
Монтана
Велико Търново
ИНОВАЦИИ
Компанията WeWalk представи своя нов интелигентен бял бастун Smart Cane 2
Илон Мъск ще направи така, че слепите да прогледнат
ЛИЧЕН ОПИТ
Какво е да си незрящ журналист
ПЪТЕПИС
До Димотика и Караклисе
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕТРОСПЕКЦИЯ
Уморените коне са още по-уморени
СПОРТ
Национален турнир по шахмат за купата на София
ТЕХНОЛОГИИ
Какъв електронен четец има преобразуване на текст в реч?
ФИНАНСИ
УниКредит и Mastercard пускат иновативни карти за хора със зрителни нарушения
Появи се нова банкова такса - "уикенд"
Архив на изданието
1 2 3 4 5