Брой 03, 2008

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София, ТСО Младост


Постепенно се превръща в традиция, ресторант „Чевермето”, чийто собственик е Лили Червенякова, да е домакин на различни прояви. В него млади литературни таланти представят своите творби, а наскоро, заведението отвори гостоприемно вратите си за 30 незрящи жени от ТСО „Младост”, навръх международния ден на жената 8-ми март.
Благодарение на инициативността на председателката на организацията Пиринка Горанова и нейната сътрудничка Тони Дякова, както и на една от активните членове Ивалина Донова, и не без съответната отзивчивост и проявена човещина от страна на собственичката и персонала на заведението, незрящите жени почувстваха празника в цялата му прелест.
На 8-ми март ресторантът посрещна като свои гости 30-те жени, които най-активно се включват в работата на организацията.
От страна на организацията всяка една от жените от персонала получи цветя за празника, а заведението върна жеста, като посрещна гостенките си с букетче.
Освен на превъзходното меню и неповторимата българска атмосфера, незрящите жени се радваха и на топлото отношение на целия персонал и почувстваха, че този ден наистина е техен празник.
Истината е, колкото и тривиално да звучи от гледна точка на някои, че подобни жестове действително украсяват ежедневието не само на незрящите, но и от човешка гледна точка са много ценни за нас. Още повече, в последно време те са все по-голяма рядкост в ежедневието на българина. Може би затова, ние и повече ги ценим.
Благодарим ви приятели за отзивчивостта, за любезността и за това, че ни подарихте истински празник!!!
Благодарим ви от сърце!!!

* * *
Подобен жест бе направен още в навечерието на Коледа от ресторанта на Майстор Миро, където гости на заведението бяха 40 членове на ТСО „Младост”. И тогава незрящите, предимно млади хора, са били посрещнати с невероятно внимание и превъзходно меню, като се има предвид, че този ресторант се слави като едно от най-добрите и скъпи заведения в София.
Огромна благодарност и на теб, Майстор Миро, макар и със закъснение. Красивите жестове дълго не се забравят и се ценят. За тях времето няма значение, нали?
А като цяло, работата в организацията протича на много добро ниво.
От началото на годината, ръководството й е успяло да издейства от спонсори и да раздаде на членовете си голямо количество помощи във вид на храни. При това, нито един от над 400-те членуващи в организацията не е бил пропуснат или подминат.
Това е поредното доказателство, че макар и с ограничени средства, има ли инициативност и желание за работа, има ли всеотдайност, незрящите хора могат да се почувстват уважавани, обгрижвани и може би, поне за мъничко щастливи.

Марина ПЕТКОВА


Назад

Всички статии на Брой 03, 2008

8 МАРТ
Кулинарно майсторство с любов и фантазия
ГОДИШНИНА
Идва големият юбилей на Луи Брайл
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Дупница
Плевен
Добрич
София, ТСО Младост
КОНСУЛТАЦИЯ
Данъчните облекчения за хората с увреждания
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Европейският съюз на слепите празнува Международния ден на жената – 8 март
Относно ЕСС
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Лечение на макулната дегенерация
Глаукомата
ПИСМА
По повод публикация
ПОЕЗИЯ
Хронология
Опожарена гора
ПРАЗНИЧНО
Лазаровден, Цветница и народната традиция
ПРЕМИЕРА
Ново помагало в ръцете на специалиста
Социалните дистанции към слепите – реалност или митология?
ПРОЕКТИ
ССБ спечели нов проект
Подкрепа за развитието на неправителствените организации на хората с увреждания в България
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Ко ша правим ся?
Архив на изданието
1 2