Брой 06, 2008

Тема: СПОРТ

Монтана – домакин на републикански турнир по шахмат


На 10 и 11 юни, на хижа "Ком", сред дивната природа на Балкана, бе проведен републикански турнир по шахмат за незрящи, организатор и домакин на който бе РСО Монтана. Турнирът протече с финансовата подкрепа и под патронажа на кмета на Монтана Златко Живков, който вече трети мандат откликва на нуждите и проблемите на хората с увреждания в региона. За чудесното протичане на проявата и създаването на отлични условия при престоя на незрящите шахматисти г-н Живков бе осигурил общински средства в размер на 1200 лв, а домакините от регионалната организация и персоналът на хижата се бяха постарали максимално.

На поканата за участие в турнира откликнаха 5 отбора по шахмат от регионалните организации в София, Пловдив, Варна, Кюстендил и разбира се отборът на домакините от Монтана.
Гости на откриването бяха кметът Златко Живков, общинският съветник от община Монтана г-н Тодоров и председателят на ССБ Васил Долапчиев. С по няколко кратки, но много топли думи, те приветстваха участниците и им пожелаха успех и висок спортен дух.
Турнирът се проведе по швейцарска система, при контролно време на игра 30 минути. Класирането бе отборно и индивидуално, а съдии на турнира бяха международният майстор на спорта по шахмат Коста Ангелов и майсторът на спорта Генади Матеев.
След изключително коректна и спортсменска борба се оформи и крайното класиране.

Безспорен първенец в отборното класиране стана отборът от Варна, а в индивидуалното - софийският шахматист Петко Пътев. В отборното класиране следваха отборите от София, Монтана, Пловдив и на пето място се класира отборът на Кюстендил.
Безспорният фаворит в индивидуалното класиране Петко Пътев бе следван от Венко Ганев, Расим Нисам, Милко Кючуков, Атанас Иванов и Григор Григоров.

Класиралите се на първите 3 места отбори получиха купи, а индивидуалните победители медали. На всички участници бяха връчени грамоти за участие.
Благодарение на любезните домакини от РСО Монтана и на кмета г-н Живков, турнирът протече перфектно и гладко, а условията бяха великолепни, за което искрено ги приветстваме.

Марина ПЕТКОВА


Назад

Всички статии на Брой 06, 2008

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Честит нов клуб, Перничани!
ССБ и СБП връчиха литературната награда "Георги Братанов"
Петдесетгодишна традиция
ГЛОБУС
Филмовото изкуство става по-достъпно за слепите
Доларите накърняват правата на слепите
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Долни Дъбник
Семинар в Шипково
Добрич
ИНТЕРВЮ
За плодотворните контакти
ЛИЧНОСТИ
Сърца, които могат само да изгарят
ОБЯВА
Компютърни курсове и консултации
ПРОЕКТИ
Подкрепа за развитие на неправителствени организации на и за хора с увреждания
С БЛАГОДАРНОСТ
Моето ехо
СПОРТ
Монтана – домакин на републикански турнир по шахмат
Рибите кълват през пролетта
Победител - Стефан Гергов
Спортен празник "Лято - 2008"
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Неочаквана среща
Концертино
Архив на изданието
1 2 3 4 5