Брой 10, 2008

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Червен бряг


Водим активен живот!

На 23 август проведохме екскурзия с маршрут Вършец - Берковица - Монтана - Чипровци. Екскурзията бе напълно безплатна за нас, благодарение на спонсорството на кмета на общината Данаил Вълов и директора на керамичния завод г-жа Вълова. Благодарим им от сърце за преживяните незабравими мигове!
На 5, 6, 7 септември, по време на празника на Червен бряг, се проведе традиционният панаир. Гости на тържеството бяха посланиците на Индонезия и Исландия. Получихме поздравителен адрес и от президента Георги Първанов. Индонезийският посланик доведе група танцьори от неговата страна. Публиката остана възхитена от уменията на азиатските момчета и момичета, сред които беше и дъщерята на посланика. Проведе се и празничен концерт с участието на група "Тоника".
На 17 септември се състоя и годишното отчетно събрание на ТСО Червен бряг. Събранието се ръководеше от Георги Василев, а сътрудничката Веска Вутева прочете отчетния доклад. Мотото и тази година беше грижата за човека. Посещавахме болните и самотни хора. 5 души вече имат социален асистент, а 15 човека получават храна от социалния патронаж. След дълги и плодотворни разисквания събранието взе важни решения за бъдещата работа на нашата организация.

На 20 септември под патронажа на община Червен бряг в китното село Реселец се проведе първият събор на туристите и дружествата на хората с увреждания. Мотото на проявата беше "Всички заедно!". Имаше певчески групи от Плевенски, Врачански и Ловешки окръг. Тържеството откри Николай Недков - секретар на община Червен бряг. Певческите групи изпълниха разнообразна програма. Веселието властваше без почивка.
На 8 октомври в Клуба на пенсионера се проведе тържествено събрание посветено на Международния ден на белия бастун. Наши гости бяха представители на общината и социални грижи. Беше изнесена богата литературно-музикална програма. Честваха се и рождените дни на родените през месец октомври съюзни членове. Кметът на общината ни осигури и скромна почерпка. Точно на 15 октомври всички ние бяхме специално поздравени с песен, излъчена по кабелна телевизия "ЕТА".
С активната дейност на нашата организация ние, хората от Червен бряг, показваме, че с вяра, силна воля и желание се постига всичко.

Веска ГЕОРГИЕВА


Назад

Всички статии на Брой 10, 2008

15 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН
Сбъдната мечта
Нашият ден
АБОНИРАЙТЕ СЕ
Започна абонаментната кампания за изданията на ССБ за 2009 година.
ДИСКУСИЯ
Кой манипулира съюзните членове и защо?
По делата им ще ги познаете
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Троян
Добрич
Плевен
Червен бряг
Левски
Долни Дъбник
Чирпан
ИНФОРМАЦИОННА БАНКА ЗАРИ
Съвременни форми на достъп до информация за хора със зрителни увреждания
Кратък обзор на програмните продукти, поддържащи функции за достъпност
ЛИЧНОСТИ
Сърца, които могат само да изгарят
ОСЕМДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНО ЧИТАЛИЩЕ "ЛУИ БРАЙЛ"
Национално читалище на слепите "Луи Брайл" - носител на орден "Свети Кирил и Методий" първа степен
ПРЕМИЕРА
Димитър Грудев
ПРОЕКТИ
"Създаване на ефективен модел за социално-икономическо развитие на териториалните структури на Съюза на слепите в България"
СПОДЕЛЕНО ОТ ЧИТАТЕЛИ
Изповед
СПОРТ
Спортният риболов - все по-популярен сред незрящите
Спортовете, достъпни за незрящи, се обогатяват с още един
Отворен турнир за купата на България по голбал
Интервюта след големия финал
Архив на изданието
1 2 3 4