Брой 07-08, 2009

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София

***

За по-малко от месец вокална група "Люлин", към РСО София бе поканена за участие и се изяви в две надпявания и един музикален фестивал.
На 28 май самодейките гастролираха в село Голема Раковица на Спасова могила, където се надпяваха с изпълнители на шопски фолклор.
Мероприятието бе проведено на Спасовден и по този случай всички се насладиха на традиционната курбан чорба.
Групата изказва специална благодарност на служителката от читалището в селото за сърдечния прием и топлото посрещане.
На 13 юни групата посети Асеновград по покана на председателя на ТСО Иван Шопов. Културната проява се състоя при Араповския манастир, като в нея взеха участие и спортисти.
Третото участие на нашите самодейки бе във фестивал на художествената самодейност за хора с увреждания от цялата страна, провел се в гр. Перник. Във фестивала взеха участие и самодейци от организацията на сляпоглухите.

Опознай Родината, за да я обикнеш

На 20 и 21 юни членовете на софийската ТСО "Люлин" имаха възможност да се насладят на поредната от перфектно организираните от председателя й Петър Йосифов екскурзии по маршрут София – пещерата "Магура" – Белоградчик – Враца.
В прекрасно настроение потеглихме в съботната сутрин с предварително нает за целта автобус. Говоря в първо лице, тъй като самата аз членувам във въпросната ТСО. Искрено се радвах на възможността да се срещна и общувам с много свои стари приятели, с които от години не бях имала почти никакъв контакт.
Дори лятната жега и хубавото време спомагаха за доброто настроение на всички и допринесоха за удоволствието от прохладата на "Магурата", където направихме пълен преход с екскурзовод.
На следващата ни спирка в Белоградчик се намериха ентусиасти, които изкатериха пътя до скалите, въпреки наистина високите летни температури, правихме и много снимки.

Приятната ми изненада беше още по-голяма, когато при пристигането ни във Враца, където нощувахме в много хубав, нов хотел, всичко бе предварително организирано така, че нямаше нужда от попълване на бланки и губенето на време на всички беше спестено. Именно тук си пролича организаторският талант на Петър Йосифов, който предварително бе уредил всичко и ние просто получихме ключовете за стаите си и веднага се настанихме.
Тук е мястото да кажа, по-точно да изкажа огромното си задоволство от обслужването и вниманието, на което се радвахме от страна на персонала на хотел "Зора".
На организираната за всички вечеря имаше томбола, а за доброто ни настроение се грижеше небезизвестният в нашите среди Димитър Захариев – диджей Митака.
На следващия ден автобусът ни откара до пещера "Леденика", където се проведе и спортен полуден, в който имаше победители в спортните дисциплини, както и награди. Участниците се състезаваха в теглене на въже, вдигане на гирички, скок от място и надбягване с чували.
На връщане посетихме Черепишкия манастир, след което направихме приятна разходка из Своге.
Макар и малко уморени, всички се върнаха в София много доволни и изпълнени с нови емоции и впечатления.
В заключение бих искала да кажа, че председателят на ТСО "Люлин" не за пръв път организира подобни екскурзии. Тези от приятелите ми, които са се включвали в предишни такива споделиха задоволството си и разказваха много интересни и весели преживявания.
Всичко това говори, че г-н Йосифов е много добър организатор, а и работи с желание. През цялото време той беше на разположение на всеки, който се обръщаше към него с дори и най-незначителен проблем, поддържаше доброто настроение и никой от съюзните членове не остана по какъвто и да било начин пренебрегнат.
Именно това е показател за работата на председател на ТСО - за това, че този председател не работи през пръсти, а напротив, харесва работата си и я върши с желание и удоволствие.

Марина ПЕТКОВА


Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2009

БЛАГОДАРНОСТ
В името на истината
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
XV ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Бургас
Асеновград
Добрич
Монтана
Кюстендил
НАСГБ София
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Спомените на твореца
Бележка за Автора
Интервю без микрофон
ОПРОВЕРЖЕНИЕ
от Милка Кирилова Иванова – председател на ТСО ”Оборище”
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ
Носителят на литературната награда "Георги Братанов" за 2009 година в раздел "Проза" Илия Богданов.
ПРОЕКТИ
Постигнати резултати по проект
Завърши успешно работата по проект „Социални асистенти в помощ на младежи със зрителни увреждания”
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Сърце назаем
СПОДЕЛЕНО ОТ ЧИТАТЕЛИ
НЦРСГ "Хелън Келър" е на световно ниво
Архив на изданието
1 2 3 4 5