Брой 07-08, 2009

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Бургас


На почивка в Шипково

И през това лято група от 54 души от ТСО Бургас отдаде предпочитание на почивната база на ССБ в Шипковски минерални бани, ползвайки правото си на балнеолечение. Екипът, с които работи г-н Хинков, който е управител на станцията, не пестеше усилията си почивката да бъде ползотворна за всеки един от нас. Малобройният, но изключително работлив състав не ни посрещна без ведра усмивка през нито един от всички 14 дни,  които прекарахме в станцията. Към прекрасните битови условия и вкусно приготвената храна нямаше забележки дори от страна на най-претенциозните.
За да бъде почивката ни максимално полезна и за телата, и за душевното ни състояние бяха организирани екскурзии до Крушунските водопади, Троянския манастир и Орешака. През впечатляващия с красивите си гледки Троянски балкан пътувахме с луксозен автобус. Ентусиасти от групата по туризъм към СК “ВАЯ “ Бургас прибавиха към постиженията си старопланинския връх Васильов, извисяващ снага на 1 490 м надморска височина. Той стана шестия български връх в планинарската равносметка на бургаските спортисти с увредено зрение.
От своя страна най-запалените билкари увлякоха цялата група в отбелязването на Еньовден с традиционното за празника събиране на билки и цветя, от които изплетохме красиви венци в прослава на лятото и здравето. Изобщо отпускарското ежедневие беше белязано от активен отдих с разходки в гората и посещения на плувния басейн. Посетихме също керамичния цех и църквата в Шипково. С нетърпение, но и с мъничко тъга дочакахме предпоследната вечер, когато гала-вечерята бе белязана с много тържественост, музика и танци.

Скъпи приятели и читатели на списание “Зари”, тук бих искала да напомня на всички, че е изключително важно да съхраним почивните и рехабилитационни бази на ССБ. Години наред те дават възможност за пълноценна почивка и възстановяване на голяма част от съюзните ни членове, които се чувстват в тях като у дома си, благодарение на всеотдайността на техните екипи. Нека всеки от нас според възможностите си да популяризира сред останалите съюзни членове станциите в Шипково и Обзор, за да има повече почиващи. Те имат капацитет за целогодишна работа, а освен това приемат и хора без зрителни увреждания. Ние отдавна се опитваме да наложим принципа на работа - “помогни си сам, за да ти помогнат и другите.” А сред тези “други” искам специално, с огромна признателност да спомена фирма “Ентуртранс”, осигурила ни и този път безопасно и комфортно пътуване с един от най-луксозните си автобуси, което още веднъж ни показа, че г-н Ениз Ченгел е сред най-верните ни приятели и постоянни спонсори. Също така добре работим в екип и винаги имаме подкрепа и разбиране и от страна на дирекция “Социално подпомагане” в град Бургас.
Бургаската териториална организация на ССБ действително има много истински приятели, на които можем да разчитаме, защото сме доказали и продължаваме да доказваме, че сме достойни и че умеем  да ценим истинските хора. Ще завърша с думите на баба Ванга: “Бъдете добри, правете добро, за да има добро за всички.”

Бинка МОНЕВА


Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2009

БЛАГОДАРНОСТ
В името на истината
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
XV ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Бургас
Асеновград
Добрич
Монтана
Кюстендил
НАСГБ София
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Спомените на твореца
Бележка за Автора
Интервю без микрофон
ОПРОВЕРЖЕНИЕ
от Милка Кирилова Иванова – председател на ТСО ”Оборище”
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ
Носителят на литературната награда "Георги Братанов" за 2009 година в раздел "Проза" Илия Богданов.
ПРОЕКТИ
Постигнати резултати по проект
Завърши успешно работата по проект „Социални асистенти в помощ на младежи със зрителни увреждания”
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Сърце назаем
СПОДЕЛЕНО ОТ ЧИТАТЕЛИ
НЦРСГ "Хелън Келър" е на световно ниво
Архив на изданието
1 2 3 4 5