Брой 07-08, 2009

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кюстендил


Край "Трите буки"

На 4 и 5 юни 2009 в подножието на връх Руен, в хижата до местността "Трите буки", на 1600 м надморска височина в Осоговската планина, се проведе третият шахматен турнир за купата "Пауталия 2009". В турнира взеха участие 6 отбора - от Кюстендил два и по един от София, Варна, Монтана и Шумен. Турнирът бе организиран от спортен клуб "Пауталия" към РСО Кюстендил и с щедрата подкрепа на общината в града.
На откриването на турнира кратки приветствия поднесоха заместник кметът на Кюстендил Надя Качатова и завеждащата сектора „Младежки дейности и спорт” към общината Мая Лешчанска.
Изключително големите усилия, които бе положила председателката на спортния клуб "Пауталия" Кънка Витова се увенчаха с успех – турнирът премина в оспорвани противоборства, в коректен и приятелски дух. Примерът на Кюстендил вече е последван и от други областни центрове като Монтана и София. Под вещото съдийство на В. Анев през двата дни се изиграха интересни партии с много вълнуващи моменти. В крайното класиране най-висок резултат постигна отборът на Варна и спечели за втори път купата "Пауталия". На второ място с добра игра се класира отборът на София, а на почетното трето място с много всеотдайност и амбициозност застана първият отбор на Кюстендил. В класирането по дъски на първа дъска златен медал завоюва Петко Пътев от София със 100% резултат – 5 победи от 5 партии. Сребърният медал бе за Александър Тодоров от Варна, а с бронзовия се окичи Величко Петров от Кюстендил. На втора, трета и четвърта дъска златните медали завоюваха представителите на град Варна Димитър Хинев, Стоян Ганев и Митко Георгиев.
При закриването на турнира наградите връчи председателят на ССБ Васил Долапчиев, като пожела на слепите шахматисти да изкачват не само планински върхове, но и върховете в шахматното изкуство, защото в тази игра много ясно проличава дали самочувствието на човека има покритие. Освен победителите в състезанието имаше още един победител - възникналите нови и укрепналите стари приятелства.


Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2009

БЛАГОДАРНОСТ
В името на истината
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
XV ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Бургас
Асеновград
Добрич
Монтана
Кюстендил
НАСГБ София
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Спомените на твореца
Бележка за Автора
Интервю без микрофон
ОПРОВЕРЖЕНИЕ
от Милка Кирилова Иванова – председател на ТСО ”Оборище”
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ
Носителят на литературната награда "Георги Братанов" за 2009 година в раздел "Проза" Илия Богданов.
ПРОЕКТИ
Постигнати резултати по проект
Завърши успешно работата по проект „Социални асистенти в помощ на младежи със зрителни увреждания”
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Сърце назаем
СПОДЕЛЕНО ОТ ЧИТАТЕЛИ
НЦРСГ "Хелън Келър" е на световно ниво
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6