Брой 11, 2009

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


"Устрем" навърши 5 години

На 02.11.2009 г. в клуб "Детелина" се проведе годишно отчетно-изборно събрание на сляпо-глухите спортисти от Добрич. От 28 членове присъстваха 22. Получихме поздравителни адреси от кмета на Община Добрич Детелина Николова, от председателя на ОСКС "Марица" Кирил Дамянов и председателя на РО на НАСГБ Пловдив Снежана Кирчева.
Средната възраст на спортистите ни е 61 години, но със своя силен дух и ентусиазъм ние винаги сме били в първите редици. През изтеклия период добруджанци са спечелили 1 златна, 2 сребърни и 2 бронзови купи и 90 медала, от които 24 златни, 30 сребърни и 36 бронзови. Спечелихме 4 проекта към Община Добрич. Средствата са изразходвани за закупуване на екипировки, транспорт и оздравителни медикаменти за участниците в Държавните първенства.
След прочитането на отчетния доклад и проекто-календара за 2010 г. имаше много изказвания и дебати. Членовете изразиха своето задоволство от работата на ръководството. Благодариха на Пламен Папазов за неговата морална и духовна подкрепа. Благодарност изразиха и към кмета на Добрич Детелина Николова и председателя на НСФСГБ – Димитър Парапанов.
Направени бяха предложения, които ще бъдат представени на Общото събрание на НСФСГБ на 28.11.2009 г. в Пловдив. Единодушно бе преизбрано старото ръководство на СК "Устрем": Изпълнителен директор – Пламен Папазов, председател – Калинка Ковачева и членове - Кристина Димитрова и Ваня Петкова.
Събранието завърши с тържествено отпразнуване на 5-годишнината на клуб "Устрем" със скромна почерпка, веселие и песни.

Калинка КОВАЧЕВА

Среща с приятели

На 22.10.2009 гостувахме в село Сенокос по покана на кмета Михаил Атанасов. Художествените състави при клуб "Детелина" изнесоха богата програма, с която поздравиха присъстващите. Повод за концерта бе успешното приключване на стопанската година. Групата за автентичен фолклор към читалището на свой ред също ни поздрави.
Всички самодейци получихме цветя и подаръци от кмета на селото.
Тържеството завърши с кръшно добруджанско хоро. Разделихме се с обещанието отново да гостуваме на хубавите хора от село Сенокос!

Калинка КОВАЧЕВА


Назад

Всички статии на Брой 11, 2009

АБОНИРАЙТЕ СЕ
Абонаментна кампания за изданията на ССБ
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
Меморандум
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Бургас
Шумен
Добрич
Асеновград
София
Силистра
Русе
Плевен
Долни Дъбник
Търговище
Тополовград
ПОЕЗИЯ
Наградени автори
ПРЕМИЕРА
Закъсняла пролет
СПОМЕНИ
Жажда за живот
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8