Брой 12, 2009

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кюстендил


На 15 октомври в заседателната зала на областния съвет в Кюстендил бе учреден съвет за работа с хора с увреждания като помощен орган към областния управител г-н Любомир Анчев. По негова покана на учредяването присъстваха г-жа Вукова от Агенцията за хора с увреждания, упълномощени от кметовете на общините лица, а също така г-н Борислав Лазаров – председател на Регионалната организация на слепите, представители на Съюза на глухите, г-жа Кънка Витова от спортен клуб "Пауталия спорт - 2005", представители на Дневен център за деца с увреждания – Дупница, Асоциация "Диабет" и др.
В самото начало на срещата г-н Борислав Лазаров подчерта, че 15 октомври се отбелязва като Международен ден на незрящите. По този повод той изрично подчерта, че това не трябва да се възприема като празник на незрящите и поднесе на вниманието на присъстващите исторически факти по случай Деня на белия бастун и Международния ден на незрящите.
Господата Милчо Порожанов, Димитър Стоилков и Дарвин Перанов – членове на регионалната организация на незрящите поздравиха присъстващите в залата със свои изпълнения.
Подробно бе разгледан и обсъден проектоуставът за работа на областния съвет. В хода на обсъждането стана ясно, че той е помощен консултативен орган към областния управител г-н Анчев и не се предвижда финансирането му. Избрани бяха ръководни органи на съвета – председател, зам. председател и секретар. По препоръка на областния управител за председател бе избрана г-жа Даниела Годинова – зам. областен управител, а за зам. председател бе избран г-н Борислав Лазаров.

Дарвин ПЕРАНОВ


Назад

Всички статии на Брой 12, 2009

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА
Рецепти за празничната трапеза
Сурвакането
Коледна приказка
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Европейски пакт за хората с увреждания - бъдещето не може да чака!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Тополовград
Дупница
Кюстендил
Русе
Пловдив
Добрич
Габрово
София
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
100 години от рождението на Никола Вапцаров
Поетът символист Христо Ясенов
СПОМЕНИ
Жажда за живот
ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ
Хор "Академик Петко Стайнов" продължава активната си творческа дейност
ЮБИЛЕЙ
Иван Крумов на 75 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5