Брой 01, 2010

Тема: НОВИНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ЕСС спечели наградата "Златни звезди"


Европейският съюз на слепите (EBU) има удоволствието да Ви съобщи, че е бил избран като един от победителите за наградата "Златни звезди" - награда на ЕС за проекта "Европа за всички свои граждани, хората с увреждания в движение", осъществен успешно през 2009 година.
В церемония по награждаването, която се проведе в концертна зала "Нобъл4 в Брюксел на 16 декември 2009 г., се представи и бъдещата платформа за насърчаването на Дъблинската декларация, разработена в рамките на нашия проект. Четиринадесетте права заложени в нея са за над десет милиона слепи и слабовиждащи граждани на ЕС, които искат напълно да се възползват от тях.
 "ЕСС е основан през 1984 г. и това отличие е красив подарък, който идва неочаквано, но в подходящия момент, когато празнуваме нашия Сребърен юбилей, както и да възнагради двадесет и петте години упорита работа, за да се сложи край на дискриминацията и социалното изключване", каза лорд Колин Лоу, председател на ЕСС.
Националните членове на ЕСС, незрящите и слабовиждащи хора в цяла Европа ще споделят нашата гордост от спечелването на тази награда и ще обединят усилията си, за да са сигурни, че четиринадесетте права изложени в Дъблинската декларация ще продължат да блещукат дълго след изгасването на светлините в концертната зала "Нобъл".

Превод от английски: Кеворк КАБЗАМАЛЯН


Назад

Всички статии на Брой 01, 2010

* ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ССБ *
Длъжни сме и се стремим да оправдаем доверието ви
* ПРАЗНИЧНО *
Международен ден на жената – 8 март 2010 г.
200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛУИ БРАЙЛ
Брайловата грамотност - винаги "За"!!!
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
2009 – година на успехи
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Добрич
София
Долни Дъбник
Лъки
НОВИНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ЕСС спечели наградата "Златни звезди"
ПРЕМИЕРА
Бряг на любовта
СПОМЕНИ
Жажда за живот
ЮБИЛЕЙ
Милка Пеева на 85 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5