Брой 01, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Изпратихме една успешна година

На 19 декември сляпо-глухите от добруджанската столица изпратихме старата година с новогодишно тържество. Председателката на организацията поздрави присъстващите и отбеляза, че 2009 г. е била успешна и ползотворна за добруджанци.
Всички членове са снабдени с необходимите помощно технически средства. През годината организацията е получила дарения на стойност 1 300 лв. Спечелен е проект за спортния клуб към Община Добрич на стойност 1 000 лв.  Осем от нашите спортисти участваха в Държавното първенство на сляпо-глухите в Пловдив и спечелиха 17 медала.
Съставът за стари градски песни "Антица"спечели 2 златни медала /на Републиканския фестивал в Перник и на Националния празник в Пловдив/. Музикално-поетичната композиция "Сърцето на Добруджа", в изпълнение на Калинка Ковачева и Светла Маринова, завоюва І място в Перник и златен медал от Пловдив. Дуетът за народни песни – Мария Андреева и Станчо Станчев, спечели също златен медал.
Споменатите участници са включени в книгата "Дарования на нашия град 2009" – издадена от "Ротари клуб" и Община Добрич.
През изтеклата година бе издаден сборник от стихове "Бряг на любовта" от поетичен клуб "Вдъхновение" към НАСГБ, в който са включени творби на трима добруджански поети. В клуб "Детелина" бяха проведени здравни беседи, срещи с поети, кулинарни изложби, честване на празници и рождени дни. Дава се възможност на всеки да изяви своите заложби и таланти.
Присъстващите изказаха своята благодарност към УС на организацията, Димитър Парапанов – председател на НАСГБ, Община Добрич, ЦСРИ и всички институции, с които работят.
Тържеството продължи с богата трапеза, придружена с много изненади и забавни игри. Всеки от членовете получи пакет с хранителни продукти от БЧК. Разделихме се с пожелание новата 2010 година да бъде също така ползотворна, богата, мирна и добра.

Калинка КОВАЧЕВА


Назад

Всички статии на Брой 01, 2010

* ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ССБ *
Длъжни сме и се стремим да оправдаем доверието ви
* ПРАЗНИЧНО *
Международен ден на жената – 8 март 2010 г.
200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛУИ БРАЙЛ
Брайловата грамотност - винаги "За"!!!
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
2009 – година на успехи
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Добрич
София
Долни Дъбник
Лъки
НОВИНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ЕСС спечели наградата "Златни звезди"
ПРЕМИЕРА
Бряг на любовта
СПОМЕНИ
Жажда за живот
ЮБИЛЕЙ
Милка Пеева на 85 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5