Брой 01, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Долни Дъбник


3 декември

По случай 10 години от откриването на Клуба на инвалида и 3 декември в град Долни Дъбник се проведоха няколко прекрасни инициативи.
Под надслов "С грижи за възрастните хора" се проведе среща на хора с увреждания с представители на БЧК – Плевен.
Благодарим от сърце на г-н Луканов – директор на БЧК за оказаното ни съдействие и за това, че ни осигури 2 прекрасни лекторки.
Първата беседа беше на здравна тема - "Правата и задълженията на здравно осигурените лица и хората с увреждания", а втората по гражданска отбрана на тема "Природни бедствия и аварии".
За всички хора здравето е на първо място, затова се поставиха много въпроси, на които двете лекторки - г-жа А. Цветанова и г-жа Пенка Илиева, отговориха компетентно и с много примери.
3 декември, обявен от генералната асамблея на ООН за Международен ден на хората с увреждания, отбелязахме по тържествен начин.
Началото беше в 11 ч.  Залата на читалище "Илия Бешков" се оказа тясна да побере присъстващите, тъй като имахме и гости от село Трудовец, община Ботевград. Когато г-жа Вълчинкова каза, че 3 декември е наречен ден камбана, чийто звън трябва да стигне до сърцата на всички ръководители и здравомислещи хора, които да изкажат своето уважение и съпричастност към съдбата на хората с увреждания, всички ръкопляскаха. А топлите и сърдечни думи, бликащи от поздравите на общината, на народния представител г-жа Хр. Янчева, на председателя на пенсионерския клуб, на координатора на хората с увреждания от Ботевград и др., заредиха хората с увреждания от нашия град с много енергия и ентусиазъм.
За доброто настроение допринесоха и децата от 2-и б клас на училище "Св. Св. Кирил и Методий", както и индивидуалните изпълнители.
Празникът продължи в заведението "Замъка", където градусът на настроението се повиши.
Изказваме сърдечна благодарност за оказаната помощ и разбирането.

Веселина ВЪЛЧИНКОВА


Назад

Всички статии на Брой 01, 2010

* ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ССБ *
Длъжни сме и се стремим да оправдаем доверието ви
* ПРАЗНИЧНО *
Международен ден на жената – 8 март 2010 г.
200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛУИ БРАЙЛ
Брайловата грамотност - винаги "За"!!!
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
2009 – година на успехи
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Добрич
София
Долни Дъбник
Лъки
НОВИНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ЕСС спечели наградата "Златни звезди"
ПРЕМИЕРА
Бряг на любовта
СПОМЕНИ
Жажда за живот
ЮБИЛЕЙ
Милка Пеева на 85 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5