Брой 02, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


"Благодарим ви, мили хора!"

На 12.01.2010 г. в клуб "Детелина" се проведе мило тържество. Гости на добруджанските сляпо-глухи бяха Димитър Парапанов - председател на Националната асоциация на сляпо-глухите в България и Светлозар Парапанов - координатор.
Председателят бе дошъл специално в Добрич да награди организацията ни, понеже е на първо място в страната по всички показатели. Предметни награди получиха и изявилите се спортисти и самодейци на Националния празник в Пловдив, проведен през месец август 2009 г.
Приятно ни изненадаха и приятелите ни от "Лайънсклуб" с компютърна конфигурация за незрящи хора.
Благодарим ви от сърце мили хора! С вашия жест стоплихте нашите сърца. Това е поредното доказателство, че не сме забравени.

Калинка КОВАЧЕВА

Реализиране на една мечта

Една от поредните идеи и мечти на НПО "ХобиСклуб" е вече реалност. На 2-и февруари 2010 г. с голям ентусиазъм бе открит кабинет за трудова  терапия на хора с увреждания към "ХобиСклуб". Символично лентата преряза наш стар приятел – психоложката и художничката Мая Златева.
Според годишния план на кабинета по трудова терапия за месец февруари е заложена изработка на различни видове мартеници. Нашите работни пчелички, членове на организацията, Сашка Желева, Пенка Маринова, Стоянка Дякова, Димитричка Дамаскинова, Мима Русева, Стоянка Николова, Магдалена Петкова донесоха материали и за кратко време сътвориха  първите модели мартенички.
Идеята зарази и подтикна в изработката им да се включат и други членове на клуба.
Неоспорима е ползата от този вид терапия за хората с увреждания и както те сами казват: "Тук се чувстваме уютно, полезни за себе си и за другите".
Познавайки дълбоката човешка душевност, сме съпричастни с трагедията в Хаити. Първите 50 мартеници, които изработихме в кабинета по трудова терапия, желаем да изпратим на децата в Хаити с послание за любов и здраве в оцеляването им. Нека те са червено-белият цвят на надеждата!

УС на  НПО "ХобиСклуб" Добрич


Назад

Всички статии на Брой 02, 2010

14 ФЕВРУАРИ
Ден на виното и любовта
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ДЕТСКА СТРАНИЧКА
Гатанки
ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ НА ИНВАЛИДИТЕ "НИЩО ЗА НАС БЕЗ НАС"
Европейският парламент продължава да защитава правата на хората с увреждания
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Велики Преслав
Русе
ЛЮБОПИТНО
Слепият музикант
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ.
Права и задължения на здравноосигурените пациенти през 2010 г.
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Какво представлява конюнктивитът?
ПРОЕКТИ
Нов спечелен проект заработи в услуга на слепите хора
ТРЕТИ МАРТ
Михаил Скобелев
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ!
Голям Сечко, Малък Сечко и баба Марта
Архив на изданието
1 2 3 4