Брой 04, 2010

Тема: ДАРЕНИЕ

от италианската енергийна компания "Enel"


"Enel Cuore" - благотворителната организация на италианската енергийна компания "Enel", обяви на 9 март връчването на своето трето дарение в България. Дарението е на стойност 28 945 евро и е в полза на Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ). Сумата ще бъде използвана за закупуването на брайлови принтери и дисплеи, необходими за отпечатването на информационните бюлетини на НАСГБ на брайлов шрифт.

Димитър Парапанов, председател на НАСГБ, коментира: "Националната асоциация на сляпо-глухите в България изразява голямата си благодарност към италианската фондация "Enel Cuore" за това дарение, което ще направи възможно отпечатването на брайлов шрифт на изданията на асоциацията – списание "Звук и светлина" и "Информационен бюлетин". Брайловото писмо, което е от голямо значение за слепия човек, е многократно по-необходимо за тотално сляпо-глухия, който не може да възприема по друг начин информация, освен чрез осезанието си."

Джон Кларк, мениджър на "Enel" за България и изпълнителен директор на "Енел Марица Изток 3", заяви: "Компания "Enel" винаги се е стремяла да подпомага местните общности чрез подобряване на стандарта на живот в страните, в които присъства. Радостен съм, че "Enel Cuore" реши да подкрепи сляпо-глухите хора в България, като им даде възможност да четат, да получават знания и да общуват с други хора."


Назад

Всички статии на Брой 04, 2010

* СЪОБЩЕНИЕ *
Общо събрание на пълномощниците на ССБ
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ДАРЕНИЕ
от италианската енергийна компания "Enel"
ДЕТСКА СТРАНИЧКА
Игра на думи
ЗАПОЗНАНСТВА
Казвам се Георг Ранчев
ИНФОРМАЦИОННА БАНКА "ЗАРИ"
Гастрономически глезотии - бели ягоди с вкус на ананас
ИСТОРИЯ
На 2-и май се чества паметта на княз Борис І
ЛЕТНИ ПОЧИВКИ В БАЗИТЕ НА ССБ
Цени за почивка в базите на ССБ
График
Правила
ПРАЗНИЧНО
Гергьовден
ПЪРВОАПРИЛСКИ ИЗЦЕПКИ
Епиграми
СПОМЕНИ
Жажда за живот
СРЕЩА – РАЗГОВОР
С Румен ЛЕОНИДОВ
СТАНОВИЩЕ НА КС НА ССБ
Златните капачки са златни пари за едни и кьорфишеци за други
Архив на изданието
1 2 3 4