Брой 05, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София


Суперекскурзия на ТСО Люлин

На 1-и и 2-и май председателят на ТСО Люлин към РСО София Петър Йосифов организира за съюзните членове поредната интересна екскурзия, в която се включиха около 50 души. Поради факта, че Йосифов в годините се доказа като много добър организатор на различни мероприятия и този път свободните места се изчерпаха много бързо. Автобусът потегли в съботната сутрин, като началната му спирка бе историческата местност "Оборище", където през 1876 година е проведено първото Велико народно събрание и е взето решение за обявяването на Априлското въстание.
Посетено бе и Панагюрище, където екскурзиантите разгледаха къщата на Райна княгиня и се насладиха на прочутото в цял свят Панагюрско златно съкровище. В програмата бе включено и посещение в родната къща на Бенковски в град Копривщица.
Последна спирка за деня бе Карлово – родният град на Васил Левски. Естествено незрящите посетиха родния дом на Апостола.
Организираната вечеря и нощувката бяха в хотел "Щерев", където незрящите прекараха чудесно с много танци, томбола и награди за най-добрите танцьори. Както винаги Петър Йосифов бе осигурил превъзходни условия и качествени награди.
Следващият ден премина с посещение на Сопот, къщата на Вазов и Сопотския манастир, в чиито околности бе проведен спортен полуден.
Незрящите премериха сили в дисциплините - теглене на въже, вдигане на гирички, скачане в чували, скачане на въже, лицеви опори и др. По традиция победителите получиха награди. Включилите се в екскурзията отпътуваха за София малко уморени, но изключително доволни от веселото изкарване и интересните посещения.

Марина ПЕТКОВА

Виж снимки:

Назад

Всички статии на Брой 05, 2010

2-и ЮНИ
Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България
IN MEMORIAM
10 години без Георги БРАТАНОВ
Стихове от Георги БРАТАНОВ
ДЕТСКА СТРАНИЧКА
Стихове за деца
ЗАПОЗНАНСТВА
Казвам се Георг Ранчев
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
Русе
София
Долни Дъбник
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Пропаст между блян и действителност
ЛЮБОПИТНО
Социална мрежа за хора с увредено зрение
Надежда за слепите
СПОМЕНИ
Жажда за живот
СРЕЩИ
Добре дошъл на Мартин
Силното желание винаги вещае успех
СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Сборен годишен отчет на ССБ за 2009 г.
За правата на жените с увредено зрение
Гражданска инициатива : Европейският парламент призовава Комисията да отговори на 1 364 984 подписа за правата на хората с увреждания
Протестна нота
Лице в лице с г-н Ван Ромпой: Пактът на хората с увреждания на вниманието на президента на ЕС
Архив на изданието
1 2 3 4 5