Брой 05, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Долни Дъбник


Великден е за всички

Под този надслов и тази година хората с увреждания от община Долни Дъбник посрещнаха най-великия и почитан от всички православни християни празник – Великден.
Самото име Великден го определя като празник на празниците, свързан с името на сина Божи Иисус Христос, който понесе всички страдания и мъчения в името на хората, които обича. Помагайки на грешниците и мълчаливо понасяйки всички страдания и мъчения, Той със смъртта си смъртта победи, а на нас остави Вярата, Надеждата и Любовта. Не бихме могли да покажем уважението си и да създадем настроение на хората с увреждания без подкрепата на ръководството на общината в лицето на кмета – многоуважавания от всички г-н Б. Станимиров и кметовете на селищата от общината, за което безкрайно благодарим и пожелаваме винаги в техните сърца да има място и за хората с увреждания.
На Велика сряда г-н Станимиров зарадва всички наши членове с козунак и картичка с великденски пожелания.
На Велики четвъртък в село Садовец на обяд отвори врати църквата, а вътре ни чакаше кметицата г-жа В. Иванова със свещи, които подари на всички, за да запалят за здраве, а бизнесменът Найден Пенев лично им подари по един козунак, за което благодарихме от името на всички присъстващи.
Какво му трябва на човек - малко внимание, уважение и добра дума, това което всички получиха от кметицата Валентина Иванова. На Разпети петък, въпреки почивния ден, кметът на село Горни Дъбник г-н Т. Йорданов отдели време от своята почивка и ни зарадва със своето присъствие на среща в сладкарницата в селото, където се почерпихме и получихме по един козунак, подсигурен лично от него. Получихме и покана да присъстваме на Великден в църквата, която е обновена с пари от спечелен проект от кметството в селото.
Ръководството на ТСО на слепите изказва благодарност и на кметовете от село Крушовица - г-н Р. Кунчев, и село Градина – Антон Нестеров, които също дариха козунаци на нашите членове.
Благодарим Ви добри хора, че на християнските празници вие сте винаги при нас, с което доказвате, че всички сме равни пред Бога.
Благодарим Ви!

Веселина ВЪЛЧИНКОВА


Назад

Всички статии на Брой 05, 2010

2-и ЮНИ
Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България
IN MEMORIAM
10 години без Георги БРАТАНОВ
Стихове от Георги БРАТАНОВ
ДЕТСКА СТРАНИЧКА
Стихове за деца
ЗАПОЗНАНСТВА
Казвам се Георг Ранчев
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
Русе
София
Долни Дъбник
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Пропаст между блян и действителност
ЛЮБОПИТНО
Социална мрежа за хора с увредено зрение
Надежда за слепите
СПОМЕНИ
Жажда за живот
СРЕЩИ
Добре дошъл на Мартин
Силното желание винаги вещае успех
СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Сборен годишен отчет на ССБ за 2009 г.
За правата на жените с увредено зрение
Гражданска инициатива : Европейският парламент призовава Комисията да отговори на 1 364 984 подписа за правата на хората с увреждания
Протестна нота
Лице в лице с г-н Ван Ромпой: Пактът на хората с увреждания на вниманието на президента на ЕС
Архив на изданието
1 2 3