Брой 06, 2010

Тема: СПОРТ

Една добра и вече утвърдена традиция


И тази година софийската РСО организира поредното регионално състезание по спортен риболов за незрящи, провело се на 9 юни край панчеревския водоем.
Домакините отново не отказаха любезно да предоставят базата си безвъзмездно, като спонсорираха съревнованието и с един безплатен шаран.
Това беше най-голямата уловена риба, а неин притежател стана Румен Трендафилов от Перник. Той се изхитри да измами шаран с тегло 3,180 кг.
Общо в съревнованието взеха участие 14 незрящи рибари, някои от които участваха за пръв път и естествено късметът им проработи. Такъв беше случаят с Иван Янев, който изглежда вече е зарибен от рибата. За разлика от по-старите членове на спортния клуб към РСО София, на които буквално им беше каръшки ден, на въдицата на Иван се хванаха шарани, при това с твърде внушителни размери.
Както всеки път, и сега главен съдия на състезанието беше Любомир Павлов. След 4 часа, прекарани в радост, надежди, напрежение и разочарование за някои беше оформено и класирането.
Първото място грабна безапелационно Михаил Михайлов от Перник с улов от 4,230 кг. Негова бе и първата за състезанието уловена риба – бял сом.
На второ място се класира Атанас Здравков от София, чиито късмет проработи буквално в последните минути от съревнованието. На неговата въдица се закачиха 3,200 кг. улов.
Третото място остана за Румен Трендафилов с уловения от него най-голям шаран – 3,180 грама, което пък си беше неговият късмет.
Изобщо, в това състезание, като че ли късметът бе на страната на перничани, защото най-много риба се съблазняваше от тяхната стръв.
Класиралите се на първите три места получиха скромни парични награди, а всички участници в състезанието – грамоти, както и огромна порция чист въздух и добро настроение.

Марина ПЕТКОВА
Виж снимки:Назад

Всички статии на Брой 06, 2010

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
15-то Общо събрание на пълномощниците на ССБ
Програма за дейността на ССБ през периода м. VI.2010 - м. VI.2011 г.
Отворено писмо на министъра на труда и социалната политика до НПО на хората в неравностойно положение
Протестно писмо от членове на ТСО Шумен
Протестно писмо от членове на ТСО Омуртаг
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
София
ЛИТЕРАТУРА
Десет години литературна награда "Георги Братанов"
Представяме поета Владимир Стоянов – носител на наградата "Георги Братанов" в раздел "Поезия" за 2010 г.
ОБЯВА
60 години списание "Зари"
ОЧЕРК
Светът на тъмнината
СПОРТ
Една добра и вече утвърдена традиция
ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ЗРИТЕЛНИЯ КОМФОРТ
Специални средства за зрително увеличение
Архив на изданието
1 2 3 4 5