Брой 11, 2010

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


Благотворителна изложба "Приложни занаяти" беше открита на 15 октомври в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" Шумен. Изложбата е подготвена от териториалната организация на Съюза на слепите и е по повод Международния ден на белия бастун. Експонирани са красиви ръчно изработени композиции от естествени материали на хора със зрителни увреждания от Шумен и региона. Инициативата е част от месеца на хората със зрителни проблеми. От 15 октомври – Международния ден на белия бастун, до 13 ноември – Световния ден на слепите, незрящите напомнят на обществото за своите проблеми и търсят подкрепа за разрешаването им.
"С тази изложба искаме да покажем, че ние работим с любов, усърдие и всеотдайност", каза на откриването на изложбата председателят на Регионалната съюзна организация на слепите и ръководител на Центъра Любомирка Лазарова. Тя благодари на авторите на декоративните предмети, които сами са си набавили материалите по време на излети сред природата.
Събраните средства от продажбата на експонатите ще бъдат разходвани за нуждите на хората със зрителни увреждания. Тържественото откриване на изложбата уважиха областният управител на Шумен Димитър Александров и представители на общинската администрация. В приветствието си към присъстващите Димитър Александров изрази готовност за съдействие при решаването на проблемите на хората със зрителни увреждания.


Назад

Всички статии на Брой 11, 2010

*60 ГОДИНИ СПИСАНИЕ "ЗАРИ"
Владислав Кацарски – от осанна до разпни го!
АБОНАМЕНТ 2011
Абонирайте се!
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Заслужено признание за един успешен председател
Отчетно-изборно общо събрание на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
Нека бъде светлина!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Пловдив
Долни Дъбник
Карнобат
Червен бряг
Русе
Троян
КОНКУРС ЗА ЕСЕ "СПИСАНИЕ "ЗАРИ" В МОЯ ЖИВОТ"
Публикуваме есето спечелило второ място в конкурса по случай нашия юбилей.
ОЧЕРК
Василий Ерошенко - писател, педагог, есперантист
ПОДКРЕПА
ENEL CUORE подкрепи сляпо-глухите хора в България с издание на брайл
ПОЕЗИЯ
Невъзможна любов
ШИПКОВО
Изискан вкус и балканско гостоприемство
Архив на изданието
1 2 3 4 5