Брой 01, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


Искам да споделя вълненията си от провеждането на шахматния турнир в Шумен. Решено бе да го проведем на 9 и 10 декември 2010 г.
Преди да ви разкажа за него, трябва да подчертая, че ние в Шумен много държим на екипността. РСО, ТСО, ЦСРИ и Спортен клуб за хора със зрителни увреждания "Светлина" работим съвместно.
На 9 декември сутринта, на ЖП гара Шумен се събрахме отборите от Кюстендил, Монтана, Варна, Шумен и Сливен. Г-жа Лазарова – председател на РСО Шумен, Б. Братоев - председател на спортния клуб и сътрудникът Д. Стоянова поднесоха приятна изненада на гостите, като ги заведоха  с микробус до Мадарския конник - прочутия археологически  паметник, включен в списъка на световното  културно и природно наследство от ЮНЕСКО през 1979. За наша радост времето бе чудесно. Насладихме се на хубавата природа, заредихме се с положителна енергия. Посмяхме се и попяхме в Голямата пещера с уникалната й акустика. Потеглихме след това към шуменския парк "Кьошкове". Настанихме се в една прекрасна хижа – "Старият град". Започна оспорваната борба.
Вечерта бе шумна – песни, закачки. Бяхме се събрали все стари приятели, които се познават от години и се радват на тези срещи.
Изведнъж настъпи тишина. Нова изненада – шахматна викторина: "Познайте кои са тези шахматисти… ?", "Колко  дебюта познавате?"”, "Какво е особено за тях ?" и др. Най-много ни затрудни въпросът - "Какво знаете за защитата на Пирц – Уфимцев?". С отговора ни помогна съдията Коста Ангелов от Варна. Благодарим му, че се отзова на нашата покана! Да е жив и здрав!
На другия ден старшият експерт по младежки дейности, спорт и туризъм в община Шумен - г-н Даулов, връчи купите, медалите и грамотите. Индивидуалното класиране бе следното: на първо място се класира Димитър Хинев от Варна, следван от Атанас Иванов на второ място от Монтана и Феим Якуб от Шумен на трето място. На базата на индивидуалното класиране бе направено и отборното.
От името на  всички шахматисти  горещо благодарим на нашите организатори.

Скъпи приятели, да си пожелаем здраве и повече спортни мероприятия през новата 2011 г.

Братой БРАТОЕВ
Виж снимки:
Назад

Всички статии на Брой 01, 2011

*90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Пътуване във времето
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
В духа на добрите традиции
ЕВРОПЕЙСКИ БЮЛЕТИН
Забележителна победа в битката за човешките права
Движението на хората с увреждания приветства стратегията на Рединг за следващото десетилетие
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Кюстендил
Добрич
Бургас – Казанлък
Горна Оряховица
Асеновград
Долни Дъбник
Русе
ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ
Когато гориш в работата си...
ПРОЕКТИ
Нови проекти в подкрепа на хората със зрителни увреждания
Архив на изданието
1 2 3 4