Брой 01, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Любовта в очите искри

В празничните дни на Рождество Христово, в навечерието на Нова година всички размишляваме върху отминалата 2010 година – какво сме постигнали и какво не, а така също си пожелаваме много здраве и късмет. Обещаваме си да вървим по правилния, по светлия път с любовта и с прошката напред, да творим добро, да отключваме милосърдието.
С тези размисли членовете на ТСО на слепите и сляпо-глухите отново се събраха в своя клуб в Асеновград, за да изпратят старата и да посрещнат 2011 година.
Колко е хубаво, когато лицата греят, излъчвайки вътрешна светлина, въпреки болката в очите. Бляскаво украсената зала събра хората от Асеновград, Лъки, Първомай заедно с гостите  - г-н И. Шопов и г-жа Р. Димитрова, които откриха празника с приветствие. Най-напред тържествено "изпратихме" старата година, а след нея заедно с пеещите коледари "дойде" новата 2011 година, носеща в едната ръка голяма пита от златните пшеници на България, а в другата плодове. Тя пожела много здраве, младост и радост, плодни нивя, весели деца.
Малката красива Снежанка и нейното братче сурвакаха всички с дрянова сурвачка. Атмосферата беше наситена с празнично настроение. Чуха се стихове, изпълнени от поетите Л. Маджарова, Д. Бойков, Сл. Ставрева.
Г-жа Н. Иванова, председател на Пенсионерския клуб разказа приказка за любовта, богатството и късмета. Песните, изпълнени от Шопов, Амалия, Дора, Нина заредиха залата с енергия и всички запяха. Забавна беше и викторината с 10 въпроса. Наздравиците бяха десетки, с пожелания най-вече за здраве, берекет, здравословна храна на софрата, разходки до Асеновата крепост и Тепавицата, за екскурзия в чужбина.
Лицата грееха още по-бляскаво, с усмивки, заредени с положителна енергия и мисли. Силният момент е винаги настоящият момент, а духовно извисените хора не се гневят. Животът е прекрасен, а любовта е лек.

Славка СТАВРЕВА


Назад

Всички статии на Брой 01, 2011

*90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Пътуване във времето
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
В духа на добрите традиции
ЕВРОПЕЙСКИ БЮЛЕТИН
Забележителна победа в битката за човешките права
Движението на хората с увреждания приветства стратегията на Рединг за следващото десетилетие
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Кюстендил
Добрич
Бургас – Казанлък
Горна Оряховица
Асеновград
Долни Дъбник
Русе
ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ
Когато гориш в работата си...
ПРОЕКТИ
Нови проекти в подкрепа на хората със зрителни увреждания
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8 9 10