Брой 03, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Всички на празника

Пролетно запяха птиците навън още през февруари. Защо ли? Защото са влюбени като хората. И реката тече пролетно и ние мислим радостно в очакване на нейно величество пролетта.
На 14 февруари в Деня на виното и любовта с пролетно настроение се изпълни и клубът на членовете на ТСО на слепите и сляпо-глухите. Р. Димитрова откри тържеството с топла погача и покани да влезе "Трифон Зарезан" - царя на лозарите и винарите, представен от Костадин Ганев. С венец от лозови пръчки и здравец, обкичени с червени конци, с бъклица, пълна с отлежало вино и с царствена походка той се появи и поздрави своите подвластни. Пожеланията бяха за много здраве, сила и труд, за да има през тази година повече мавруд, с любов да се обгрижват лозичките за повече градус, защото истинското вино е "като билка лековито".
След това бяха подрязани по три пръчки от три корена и полети с вино, за да бягат болестите и най-вече маната. Майсторлъкът бе предаден на младия цар - Красимир Касабов, който също подряза лозичките.
И през тази година производителите на вино се представиха с качествени вина - мавруд, мерло, памид. Оценка шестица получиха Хр. Дербенски, Алекси Ладжев, Ив. Шопов, К. Ганев, Кр. Касабов, Б. Пинткева, които почерпиха всички. Дамите се представиха с хубави мезета - сармички, луканки, наденица, пити и много сладки. Следваха стихове и разкази, песни, наздравици и весели смешки.
Накрая всички си пожелаха много здраве, богат гроздобер, пълни бъчви с вино, палещо кръвта с дух и мечти. Пожелаха си още много любов, борбен дух, а така също разбирането и любовта на хората.
А любовта, любовта е всичко – защо да спорим! Тя е живот, потребност на духа, вяра и надежда, музика и поезия. Прави ни добри и милосърдни, силни и нежни, извисени.
Нека всички напълним сърцата си с любов, която да даряваме на любимите хора и на всички около нас и с пълни чаши да вдигнем тост! Да сме живи и здрави!

Славка СТАВРЕВА


Назад

Всички статии на Брой 03, 2011

**СЪОБЩЕНИЕ
XVI-то общо събрание на пълномощниците на ССБ
*90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Спортно-туристическа дейност
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Стара Загора
Велики Преслав
Варна
Силистра
Асеновград
КОНКУРС
90 години ССБ
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Емоции, гостоприемство и ползотворни срещи в сърцето на Европа
ОЧЕРК
Списанието беше моят буквар
СТРАТЕГИИ
Дългосрочна стратегия за заетост на хората с увреждания 2011-2020 г.
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6