Брой 04, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Горна Оряховица

"Никога не се предавай!"

"Никога не се предавай!" е девизът на госта на членовете на Сдружение "Човещина" и ТСО на слепите в Горна Оряховица Тодор Андонов.Той ни гостува за втори път, не защото сме канили вече всички VIP персони на ССБ, а защото имаше какво ново да ни разкаже.
На мартенската среща посрещнахме и гости от Дряново - председателя на РСО Минчо Ганев, управителя на предприятието на слепите Димитър Габровски, сътрудника на РСО Мария Данкова и компютърния специалист Пламен Семов.
В началото Дамска вокална група "Перуника" към ТСО на слепите поздрави всички гости и присъстващи с няколко нови песни от репертоара си.
Специалният ни гост Тодор Андонов продължи концерта с авторски песни, изпълнени на китара, по текстове на хора с увреждания. Темата на поредната дискусия на срещата беше "Силата на позитивното мислене".
Въведение в темата направи секретарят на Сдружение "Човещина" Галя Тодорова, която прочете откъс от книгата на Мадлен Алгафари "Приказки за пораснали деца", както и снет от интернет материал - "Посланията на водата", описващ резултати от изследванията на японския учен Масару Емото.
Със снимковия материал категорично се доказва различието в кристалната решетка на вода от различни източници и вода, подложена на различни външни въздействия.
След въведението думата взе Тодор Андонов. Той разказа как след сериозен здравословен проблем е променил коренно начина си на живот. Със силата на позитивното мислене, здравословното хранене и подходящата диета е успял да свали доста килограми и впоследствие да се избави от многобройни болести. Той и цялото му семейство черпят енергия от покълналите семена. Благодарение на позитивното си мислене Андонов разказа как успява едновременно да бъде журналист в местното радио, психолог в училището, ръководител на самодейни състави, да пише книги и да композира музика, както и да се грижи за две приемни деца, едното от които е незрящо. Надява се също да събере необходимата сума за операция на очите в Уфа, в клиниката на професор Ернст Мулдашев.
Интересен беше и разказът на отец Райко, член на сдружението, който разказа за чудодейното изцеление на болна от тежка болест жена, както и за целебната сила на "светената вода".
По решение на УС на ССБ за активна дългогодишна дейност председателят на организацията в Г. Оряховица Катя Кряжева бе удостоена със златна значка. Наградата, цветя и поздравления връчи председателят на РСО Минчо Ганев.
Срещата завърши с почерпка за всички гости и участници в дискусията.

Катя КРЯЖЕВА
Назад

Всички статии на Брой 04, 2011

*90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Рехабилитацията като основно направление в дейността на ССБ
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В Управителния съвет на ССБ
ГОДИШНИНА
50 години от първия космически полет
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Плевен
Добрич
Харманли през погледа на другите медии
Левски
Пловдив
Асеновград
Горна Оряховица
ИСТОРИЯ
Българският Великден
НОВИ ТЕХНОЛОГИИ
Създадоха кредитна карта за слепи
Сайтът на НАП вече е достъпен за хора със зрителни затруднения
Незрящите вече ще могат да четат обикновени книги с помощта на Haptic Braille
ОБЯВИ
Актуално предложение
90 години ССБ
ПОЧИВКИ В СЪЮЗНИТЕ БАЗИ
Цени за почивка в съюзните бази
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
Оферта за Съюз на слепите в България
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Прелести
Търновград празнува
Птиците и пролетта
Архив на изданието
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022