Брой 05, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Пловдив


Премиера на нова книга

Април се оказа един изключително наситен откъм събития и мероприятия месец за пловдивската регионална организация. Едно от тях – неразривно звено от поредицата културни събития, посветени на 90-годишния юбилей на нашия съюз – е представянето на новата книга на Ангел Сотиров "Зелени графомании".

На 13 април в клуба на РСО в старата сграда на ПП "Успех" се събраха почитатели на литературата, близки и приятели на автора, както и любопитни слушатели. В своята нова книга Сотиров се изявява в амплоато на сатирик, тъй че полето за любопитство наистина беше широко. И самият псевдоним на автора – Евангел Чилингиров – е интересен и любопитен.
Водещ на сбирката беше Данчо Данчев – председател на литературно сдружение "Следа". След краткото си встъпление за творческия път и постиженията на автора той даде думата на самия него. Сотиров беше донесъл екземпляри от малката, но спретната по всички канони на книгоиздаването книжка – с лъскави корици, гръбче и т.н. Под заглавието на книжката се мъдри и малко уточнение – квазисатира.

Сътрудничката на ТСО "Пулпудева" Саня Генова прочете пролога на творбата, озаглавен "Оправданията на съчинителя". След това авторът направи някои разяснения, разбира се без да се оправдава. Някои от присъстващите – зрящи или с по-запазено остатъчно зрение, прочетоха определени произведения – епиграми, памфлети, публикации в портала за литературно общуване на хора с увреждания www.alteraforum.net или "жълти" новинки от рубриките "Казано на ухо" и "Казано на око" от бившето говорещо "Литературно списание", издавано също от Ангел Сотиров. Сбирката беше прекъсвана на два пъти от екипи на Пловдивска обществена телевизия "Тракия" и на Нова българска телевизия (бившата "Евроком" Пловдив), които отразиха събитието с репортажи и интервюта с автора.

Георги ГЕНОВ


Назад

Всички статии на Брой 05, 2011

XVI ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ НА ССБ
Първо заседание
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Стара Загора
Сливен
Пловдив
София
Велики Преслав
Варна
Плевен
Силистра
КОНКУРС
Четене и писане на брайл
НАБЛЮДАТЕЛ
Говорещото списание "Наблюдател"
ПОКАНА
Управителният съвет на Федерацията
ЧЕСТИТО, СОФИЯНЦИ
София отново с дневен център за рехабилитация
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6