Брой 05, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Варна


На 3 май в залата на Младежки дом Варна се проведе благотворителен концерт под надслов "Да погледнем със сърцата си", в чест на 90-годишния юбилей на ССБ.
Той е част от студентската инициатива "Път към бъдещето" на Икономически университет (ИУ) Варна. В тази дъждовна вечер студентите застанаха пред нас, водени от една благородна кауза – да подадем ръка на децата от СОУ за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов". Благодарение на студентите от ИУ Варна, на изхода бяха поставени кутии, в които трябваше да бъдат събрани средствата, които да подпомогнат подобряването на материалната база на училището – за закупуване на специална техника, както и за материали, които децата ще използват в часовете си по трудова терапия. В концерта бяха включени изпълнения на малките възпитаници, на студенти от ИУ Варна и не на последно място на оркестъра за народна музика "Спектър" с главен художествен ръководител Николай Докторов. Публиката имаше удоволствието да се наслади на прекрасните изпълнения на Адрияна Радева, Севим Назифова, Николай Исидоров, Космас Джероме, Танцова формация "Магия", Тодорка Тодорова, Желяз Колев, хип-хоп формация, народен хор с ръководител Кичка Христова, народен оркестър с ръководител Жечко Тенев и още много други.

Организаторите на концерта отправиха благодарности към Български червен кръст, Младежки дом Варна, Рекламна агенция "Ем Студио", Телевизия "Черно море", Радио "Браво", Вестник "Делник", Културен дом на слепите при РСО Варна, ИУ Варна и Студентски съвет при ИУ Варна.
РСО Силистра благодари на водещите на концерта - Мими Великова, разработила сценария на концерта и Боян Минев – студенти от Икономически университет Варна.

Петранка СТОЯНОВА


Назад

Всички статии на Брой 05, 2011

XVI ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ НА ССБ
Първо заседание
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Стара Загора
Сливен
Пловдив
София
Велики Преслав
Варна
Плевен
Силистра
КОНКУРС
Четене и писане на брайл
НАБЛЮДАТЕЛ
Говорещото списание "Наблюдател"
ПОКАНА
Управителният съвет на Федерацията
ЧЕСТИТО, СОФИЯНЦИ
София отново с дневен център за рехабилитация
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6