Брой 06, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Долни Дъбник


Великден е за всички

Под този надслов и в чест на 90-годишния юбилей на ССБ хората с увреждания от община Долни Дъбник посрещнаха най-великия и почитан от всички православни християнски празник – Великден.
Самото име Великден го определя като празник на празниците, свързан с името на синът Божии – Иисус Христос, който понесе всички страдания и мъчения в името на хората, който обичаше, помагаше на бедните, даваше съвети на грешните и мълчаливо понасяше страдания, мъчения и със смъртта си смъртта победи, а на нас остави Вярата, Надеждата и Любовта.
Не бихме могли да покажем уважение и да създадем настроение на хората с увреждания без подкрепата на ръководството на общината в лицето на уважавания от нас кмет г-н Б. Станимиров и кметовете от селата, за което безкрайно благодарим и им пожелаваме все така и занапред в техните сърца да има място и за нас хората с увреждания и пенсионерите.
Пръв отвори врати още в 10 часа на Велики четвъртък Клубът на инвалида с отговорник вечно усмихнатата Здравка. Имаше козунаци за всички членове на СИБ, ССБ и секцията на диабетиците от Долни Дъбник и региона.
И тази година г-н Станимиров не беше забравил да честити Великден с красива честитка и хубави пожелания за повече доброта и човечност в душите и сърцата ни.
В 12 часа на същия ден в село Горни Дъбник кметът на селото г-н Тодор Йорданов беше събрал членовете на ТСО в сладкарничката, раздаде козунаци и също ги поздрави, като им благодари за неуморния им труд, който са дали на младини.
На 23 април – Велика събота, в село Садовец кметицата В. Иванова беше организирала пролетен великденски бал с богата програма, в която взе участие и нашият съсъдбеник Лазар Пеев. Тук също бяха раздадени козунаци на хората с увреждания.
И в село Крушовица кметът г-н Кунчев почерпи хората с увреждания с козунаци. И г-н Несторов също ги зарадва за Великден.
Благодарим Ви, добри хора, че никога не ни забравяте!
На 27 април отново се проведе вълнуващо тържество в Клуба на инвалида. Присъстваха над 30 жени. Всяка носеше красиво боядисани яйца и козунаци, омесени собственоръчно. Оживяха мили спомени от младините.
Като завършек на празниците се проведе екскурзия до Враца и манастира "Седемте престола", носещ името Рождество Богородично.
Който не се е докоснал до красотите на този манастир, може само да съжалява. На връщане се отбихме и през Черепишкия манастир "Успение Богородично".
Българийо, родино мила, прекланяме се пред твоите красоти. Бъди непобедима!

Веселина ВЪЛЧИНКОВАНазад

Всички статии на Брой 06, 2011

*ПРОГРАМА
за дейността на Съюза на слепите в България през периода 2011 – 2016 година
90 ГОДИНИ ССБ
90 години с поглед към младостта
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Долни Дъбник
Левски
Карнобат
Средец
ЛИТЕРАТУРА
Годишна литературна награда "Георги Братанов"
ОБЩЕСТВО
Светофари с дистанционно управление и в София
ПРОЕКТИ
Първите стъпки по дългия път
СРЕЩА
Кошничарска среща в Пловдив
СЪОБЩЕНИЕ
Удължава се крайният срок за изпращане на материали
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Нещо неповторимо
Архив на изданието
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020