Брой 06, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Долни Дъбник


Великден е за всички

Под този надслов и в чест на 90-годишния юбилей на ССБ хората с увреждания от община Долни Дъбник посрещнаха най-великия и почитан от всички православни християнски празник – Великден.
Самото име Великден го определя като празник на празниците, свързан с името на синът Божии – Иисус Христос, който понесе всички страдания и мъчения в името на хората, който обичаше, помагаше на бедните, даваше съвети на грешните и мълчаливо понасяше страдания, мъчения и със смъртта си смъртта победи, а на нас остави Вярата, Надеждата и Любовта.
Не бихме могли да покажем уважение и да създадем настроение на хората с увреждания без подкрепата на ръководството на общината в лицето на уважавания от нас кмет г-н Б. Станимиров и кметовете от селата, за което безкрайно благодарим и им пожелаваме все така и занапред в техните сърца да има място и за нас хората с увреждания и пенсионерите.
Пръв отвори врати още в 10 часа на Велики четвъртък Клубът на инвалида с отговорник вечно усмихнатата Здравка. Имаше козунаци за всички членове на СИБ, ССБ и секцията на диабетиците от Долни Дъбник и региона.
И тази година г-н Станимиров не беше забравил да честити Великден с красива честитка и хубави пожелания за повече доброта и човечност в душите и сърцата ни.
В 12 часа на същия ден в село Горни Дъбник кметът на селото г-н Тодор Йорданов беше събрал членовете на ТСО в сладкарничката, раздаде козунаци и също ги поздрави, като им благодари за неуморния им труд, който са дали на младини.
На 23 април – Велика събота, в село Садовец кметицата В. Иванова беше организирала пролетен великденски бал с богата програма, в която взе участие и нашият съсъдбеник Лазар Пеев. Тук също бяха раздадени козунаци на хората с увреждания.
И в село Крушовица кметът г-н Кунчев почерпи хората с увреждания с козунаци. И г-н Несторов също ги зарадва за Великден.
Благодарим Ви, добри хора, че никога не ни забравяте!
На 27 април отново се проведе вълнуващо тържество в Клуба на инвалида. Присъстваха над 30 жени. Всяка носеше красиво боядисани яйца и козунаци, омесени собственоръчно. Оживяха мили спомени от младините.
Като завършек на празниците се проведе екскурзия до Враца и манастира "Седемте престола", носещ името Рождество Богородично.
Който не се е докоснал до красотите на този манастир, може само да съжалява. На връщане се отбихме и през Черепишкия манастир "Успение Богородично".
Българийо, родино мила, прекланяме се пред твоите красоти. Бъди непобедима!

Веселина ВЪЛЧИНКОВАНазад

Всички статии на Брой 06, 2011

*ПРОГРАМА
за дейността на Съюза на слепите в България през периода 2011 – 2016 година
90 ГОДИНИ ССБ
90 години с поглед към младостта
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Долни Дъбник
Левски
Карнобат
Средец
ЛИТЕРАТУРА
Годишна литературна награда "Георги Братанов"
ОБЩЕСТВО
Светофари с дистанционно управление и в София
ПРОЕКТИ
Първите стъпки по дългия път
СРЕЩА
Кошничарска среща в Пловдив
СЪОБЩЕНИЕ
Удължава се крайният срок за изпращане на материали
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Нещо неповторимо
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6