Брой 07-08, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Силистра


На 21 юни – Световния ден на усмивката и деня, в който настъпва астрономическото лято, в РСО Силистра кипеше трескава подготовка, защото незрящите хора от Добруджа се готвеха да посрещнат гости от РСО Шумен, водени от г-жа Любомирка Лазарова. Присъстващите бяха посрещнати от репортер на БТВ. Мероприятието включваше изложба от плетива, дантели, сувенири, гоблени, пити и сладкиши от РСО Силистра и пътуваща изложба от природни материали, сувенири и дърворезба, изготвени от членовете на РСО Шумен. Разбира се всичко това бе посветено на 90-годишния юбилей на ССБ.


Гости на празника бяха г-жа Нели Стоилова – зам. кмет на община Силистра, г-жа Тодора Цонева – зам. областен управител на област Силистра, служители на общинската и областна администрация, приятели и партньори на РСО Силистра, както и представители на ПП "ГЕРБ" от град Силистра и от град Дулово, които бяха приготвили разкошна почерпка за всички.
"Произведенията на изкуството са своеобразен вик към обществото – да не забравя, че хората с увреждания са като всички останали!", заяви г-жа Любомирка Лазарова. Тя също призова за европейско отношение и равнопоставеност към незрящите. В емоционално обръщение към авторите на творбите и изделията заместник областният управител Тодора Цонева изрази възхищението си от усета им за красота. След като бе открита изложбата-базар, двата екипа от РСО Силистра и РСО Шумен, съответно с техните териториални представители, се оттеглиха за кратка среща за обмяна на опит по покана на г-жа Петранка Стоянова в офиса на РСО Силистра.
УС на РСО Силистра благодари на хората, които изпълниха 21 юни с красотата на своите творения, на спонсорите на мероприятието и на всички останали, които помогнаха събитието да стане факт.
След приключване на изложбата гостите от РСО Шумен отпътуваха за биосферния резерват Сребърна. На раздяла те отправиха покана към представителите на РСО Силистра да върнат визитата, като посетят Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора със зрителни увреждания в град Шумен.

Петранка СТОЯНОВА



Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2011

IN MEMORIAM
Жак Туиндер - благотворителят и есперантистът
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Управителен съвет през юли
Общо събрание на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
ЕВРОПЕЙСКИ ПРАКТИКИ
Време e за действие
ЕСЕ
Памет за историята
ЗАБАВА
Хумористична страница
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Силистра
София
Шумен
Пловдив
Казанлък
Бургас
ИНТЕРВЮ
Градът е длъжник на хората с увреждания
ИНФОРМАЦИЯ
Национален алианс за развитие търси съмишленици
КОНКУРС
Зрящи сърца
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Пазете очите като очите си
ПРОЕКТИ
Светлинка в тунела
СЪОБЩЕНИЕ
Помощни технически средства
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
С духа на Апостола в сърцето
Град в планината
Сексът и светът




Архив на изданието
1 2 3 4 5 6