Брой 09, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Левски


Честит юбилей!

На 9 август тази година нашият приятел Борис Александров - Борко навърши 80 години. В този ден Борко не беше сам, с него бяхме ние, неговите приятели и другари по съдба от ТСО Левски.
Той е роден през 1931 г. в село Аспарухово, дете е на многодетни родители. Завършва основно образование и е принуден да работи, за да помага на семейството си. Родителите са добри хора от село, които работят в една от зеленчуковите градини край река Осъм. В работата се включва и единадесетгодишният Борко заедно с по-големите си братя.
Работата е тежка, но трябват дрехи и храна. След 9 септември 1944 г. семейството се премества в Левски. Борко се оженва и има двама сина. Със съпругата си Румяна усилено работят и с много лишения си построяват къща. Борис се труди първо в зеленчуковата градина, а след това и в месокомбината… Има весело и задружно семейство. Леля Руми, Бог да я прости, беше много добра и работлива жена и обичаше да посреща гости. Тя много помагаше и в организацията - на всеки, който имаше нужда от помощ.
С Борко се запознах на Учредителното събрание на ТСО на ССБ в Левски през 1984 г. Той веднага се включи в живота на организацията, стана несменяем член на УС. Имаше подход към всеки човек, познаваше всеки един от членовете на организацията, знаеше проблемите и радостите на всички. На хубавите неща се радвахме заедно, а проблемите се стараехме да разрешаваме. Борко помага винаги с желание и от сърце, и затова всички го обичат и уважават.
За 70-ия му рожден ден беше награден от ЦУ на ССБ с грамота и парична награда за активната му работа в организацията.
Преди две години Борис Александров получи инсулт и загуби зрението си напълно. Въпреки че вече не може да се занимава активно с организационна работа, той винаги се интересува от всичко, което се случва в организацията.
Чувства се много щастлив, когато някой от нас го посети вкъщи. Дворът му е райска градина. Заедно със синовете си напролет правят разсад, подготвят лехите и сега в градината зреят домати, чушки, краставици, фасул и подправки за чудо и приказ. Гледа си и пиленца. Когато отидохме, го заварихме да полива.
На рождения му ден УС на ТСО и още няколко приятели отидохме да го поздравим и да му засвидетелстваме уважението си. Колко малко му трябва на човек, за да преживее един истински щастлив ден!
Имаше и радостни мъжки сълзи. Борко получи много поздрави и подаръци от близки и приятели. Никой не го беше забравил.
Вдигнахме тост за здраве и му пожелахме дълги години да се радва на синове, снахи, петимата си внуци и петимата си правнуци. С наздравици с домашна кайсиева купонът продължи през целия ден. С много песни, смях и мили спомени от изминалите 80 години!

Иванка СТОЙКОВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2011

90 ГОДИНИ ССБ
Поздравително писмо
Още един щрих
АБОНИРАЙТЕ СЕ
Уважаеми читатели,
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Плевен
Казанлък
Долни Дъбник
Червен бряг
Карнобат
Русе
Левски
София
Пловдив
НАЦИОНАЛНА ВИКТОРИНА "90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ"
90 години, 90 въпроса, много ентусиазъм и четирима "по-по-най"
ПОКАНА
Управителният съвет на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”,
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Стартира процедурата по подаване на документи за ползване на услугата "Асистент за независим живот"
СПОРТ
Сърф за хора с увреждания
Архив на изданието
1 2 3 4 5