Брой 10, 2011

Тема: СПОРТ

И отново купон край водоема


В продължение на утвърдената вече традиция да се организират състезания по спортен риболов за незрящи, на 6 октомври невиждащите риболовци отново се събраха край Панчаревското езеро в София.
Този път инициативата бе на софийския спортен клуб "Пираните", който спечели проект пред фонд "Социална закрила" към МТСП с 10-процентно финансиране от клуба. Софийската регионална организация пък осигури юбилейните медали, които бяха връчени на всички участници в края на състезанието.
Като гост присъства г-н Илия Лалов - президент на Българската параолимпийска асоциация.
В този отначало доста хладен, но по-късно приятен слънчев ден националното състезание по спортен риболов стартира точно в 9 сутринта и продължи 4 часа.
То премина при съдийството на главен съдия Стоян Вълчев от ловно-рибарското дружество, който има категория за международен съдия, и помощник-съдии Ангел Таушанов, Любомир Павлов, Михаил Цветанов и Светлозар Енчев.
В съревнованието взеха участие 33 състезатели от 11 отбора. Тук бяха двата софийски тима от СК "Пираните", както и отборите от Варна, Шумен, Плевен, Кюстендил, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Пловдив и Монтана.
Малко след като въдиците бяха хвърлени, един от плевенските риболовци извади и първата риба. Е, каракуда де, ама риба и то първа! Кадемлията беше Стефан Генов, а с най-богат улов финишира монтанският рибар Иван Велев.
При индивидуалното класиране на трето място се нареди Добрин Добрев от Сливен с "внушителния" улов от 80 грама.
Второто място зае Георги Стойчев от Стара Загора с улов от 350 грама.
Победителят в състезанието бе Иван Велев от Монтана, чийто улов бе общо от 3,800 кг.
При отборното класиране на трето място остана отборът на Плевен с общ улов от 120 грама. Втори се класира старозагорският отбор с общ улов 350 грама, а първото място грабна Монтана, чийто участник успя единствен да излъже истински два шарана в този ден, в който рибата не кълвеше и уловът бе твърде оскъден.
Организаторът и инициатор на това състезание - председателят на СК "Пираните" Пламен Бакърджиев, сподели, че предстои обсъждане и утвърждаване на правилник за провеждане на състезания по спортен риболов специално за незрящи.
Надеждите са това да се случи в най-скоро време.
Г-н Бакърджиев и всички участници изразяват сърдечната си благодарност към домакините от Панчарево, които винаги с готовност предоставят базата си за провеждането на подобни спортни инициативи на незрящите.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 10, 2011

90 ГОДИНИ ССБ
Заедно по трудния път към светлината
АБОНИРАЙТЕ СЕ
Уважаеми читатели,
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Кюстендил
Казанлък
Бургас
Горна Оряховица
Пловдив
Добрич
Левски
ЛИТЕРАТУРА
Жадни искрици пият светлината на мрака...
ПРОЕКТИ
Важен е стартът
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Минало и настояще в едно
РАЗКАЗ
Това се случи на малък далматински рибарски остров
СПОРТ
Пореден национален турнир по шахмат
И отново купон край водоема
ТЕМА
За криминализация на деянието - Изоставянето на деца в институции
Архив на изданието
1 2 3 4 5