Брой 07-08, 2012

Тема: 50 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАН СПОРТ СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СЛЕПИ

Държавно първенство по спортен риболов 2012 г.


На 22 юни на рибарника в Панчарево се състоя държавното първенство по спортен риболов за зрително затруднени хора. В съревнованието взеха участие отбори от цялата страна. Свои отбори изпратиха спортните клубове от Благоевград, Варна, Горна Оряховица, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Шумен. Участниците бяха настанени в базата на Българския червен кръст в Лозен. Главен съдия на първенството беше Стоян Вълчев, а негови помощници бяха Зоя Колева, Никола Захариев и Пламен Бакърджиев. За медицинското осигуряване на участниците се грижеше д-р Гугушев, който за щастие нямаше работа.


По регламент времетраенето на надпреварата беше с продължителност 4 часа, а отборите бяха разпределени според изтеглен жребий, като всеки от тях зае място край водоема именно според своя късмет. Отборите се състояха от по трима риболовци и един придружител. След последния съдийски сигнал най-щастливи бяха хората от черноморската ни столица Варна, защото отборът на "Успех" стана държавен шампион. Негов подгласник си извоюва честта да бъде отборът на "Феникс" от Монтана, а третото място остана за един от най-младите клубове в страната - "Достоен живот" от Благоевград. При индивидуалното класиране подредбата бе сходна. Така Христо Христов от "Успех" Варна завоюва титлата с улов от 2020 гр., вицешампион стана Румен Каменов от "Феникс" Монтана с улов от 1790 гр., а тройката допълни Емил Якимов от "Достоен живот" Благоевград с улов от 1470 гр. Наградите бяха купи във формата на риби, медали, дискове със записана тематична литература и една палатка, осигурени от клуб "Витоша", и ваучер за екскурзия, предоставен от фирма "Глобалтур". Награждаването се състоя в ресторанта на БЧК, а официални гости бяха председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев, председателят на Контролния съвет на ССБ Емил Узунов и председателят на Регионалната организация към ССБ в София Асен Алтънов. Гостите наградиха призьорите и им пожелаха занапред още по-голям улов - както край водоемите, така също и в живота.


Държавното първенство по спортен риболов стана възможно благодарение на защитен проект от Спортен клуб за интеграция "Витоша" пред Агенцията за хората с увреждания, която тази година освен риболова ще подкрепи и Отворения турнир за купата на България по голбал, който ще се проведе през септември. Екипът по проекта е съставен от Стела Стефанова и Любомир Василев, които дадоха максимума от себе си, за да може всичко около организацията и провеждането на първенството да бъде на високо ниво.

д-р Иван ЯНЕВНазад

Всички статии на Брой 07-08, 2012

50 ГОДИНИ ГОВОРЕЩА КНИГА
Работата с вас ме прави специална
Винаги сме готови да се вслушаме във вашето мнение
Всеки ден тук е удоволствие
50 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАН СПОРТ СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СЛЕПИ
И още един щрих
"Целият ми живот принадлежи на Варна и на спорта"
Държавно първенство по спортен риболов 2012 г.
Кълве ли рибата в жегата?
Искаш да спечелиш в живота - бори се и се състезавай
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Бургас
ИНФОРМАЦИЯ
РСО София разширява услугата "Подкрепа за достъпна градска среда"
КОНФЛИКТ
Гореща точка
ОЧЕРК
"Шило в торба не стои"
ПОДАЙ РЪКА
Среща на два свята
ПРОЕКТИ
"Поглед към бъдещето през очите на историята"
ПРОФЕСИОНАЛНО
Секция на масажистите с нарушено зрение към ССБ
СРЕЩА
Отново в Пловдив среща с Генко Изворски
ФЕСТИВАЛ
Шести републикански многожанров фестивал в Перник
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6