Брой 12, 2012

Тема: ПРОЕКТИ

Международна конференция на партньорите на "ROBOBRAILLE"


На 8 ноември 2012 г. в Будапеща, Унгария, се проведе международна конференция с участието на партньори по програмите на "RoboBraille". Тя се състоя в Техническия университет и в нея взеха участие 85 представители на 10 страни и на повече от 30 партньорски организации.
Целта на конференцията беше споделянето на познания за предлаганите от "RoboBraille" услуги и технологии, както и опознаването на партньорите и създаването на нови взаимоотношения между тях.
Конференцията беше открита от нейния координатор г-жа Таня Стевънс. Приветствия поднесоха началникът на департамента за хората с увреждания в Министерството на човешките ресурси на Унгария г-н Ласло Шок и г-н Атила Фьолоп – заместник-министър на Министерството на държавната политика по семейните дела и равноправието.
Партньори от Европа и САЩ изнесоха интересни доклади, представящи различни начини на приложение на услугите, предлагани от "RoboBraille" в областта на образованието, професията и всекидневния живот.
Конференцията премина при огромен успех и създаде много добри условия за участието и на новите партньори от България, Румъния и Унгария. От българска страна участие в международната конференция взеха представители на Съюза на слепите в България, Националния център за рехабилитация на слепи, специализираните училища за деца с нарушено зрение в София и Варна, Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928" и др.
Беше отчетено, че развитието на проекта за предлагане на услугите на "RoboBraile" и на български език протича успешно и в предвидените срокове. Конференцията бе закрита с пожелания за нови срещи през месец януари в България.

Стоян ВАСЕВНазад

Всички статии на Брой 12, 2012

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА
Коледен разказ
Къде живее дядо Коледа?
История на шампанското
По следите на коледните картички
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Плевен
София
Добрич
Асеновград
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Светът може да бъде и по-привлекателно място за живеене
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Китай е добър пример в грижите за инвалидите
ПРОЕКТИ
План за действие,
Международна конференция на партньорите на "ROBOBRAILLE"
РАЗКАЗ
Среща на женския пазар
ХОРА С ПРИЗВАНИЕ
Данчо Данчев обучава в брайлово писмо
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6