Брой 12, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София


Трети декември - световен ден на хората с увреждания

Голямо парти в РСО София

Въпреки че дати като 15 октомври, 13 ноември и 3 декември не са празници, тазгодишният Световен ден на хората с увреждания бе отбелязан в София с голяма тържествена вечеря, организирана от регионалната организация в ресторант "Форум" в Националния дворец на културата под патронажа на Столична община.
Независимо от студеното време и завалялия първи сняг, се бяха събрали близо 500 човека – членове на организацията, техните придружители и други.
Официални гости бяха директорът на Агенцията за хората с увреждания г-н Минчо Коралски, зам.-кметът по социалните дейности към Столична община г-жа Албена Атанасова, общинският съветник г-жа Анета Георгиева, директорът на дирекция "Социални дейности" към Столична община г-жа Минка Владимирова, председателят на ССБ г-н Васил Долапчиев, председателят на КС на ССБ г-н Емил Узунов, главният секретар на АХУ г-жа Мариана Кърковска, директорът на дирекция "Интеграция на хората с увреждания" към АХУ г-жа Екатерина Ташкова и зам.-омбудсманът на републиката г-н Хюсеин Исмаил.
След приветствените думи на официалните лица купонът се развихри с пълна сила. Насладихме се на изпълненията на певицата Галя Георгиева – секретар на г-жа Атанасова в Столична община и незрящите певци Деси Иванова и Нено, а малко по-късно дискотеката пое Митко Захариев, добре познат сред почитателите си като диджей Митака.
Тематично, по случай Световния ден на хората с увреждания, организаторите бяха подготвили викторина, в която най-атрактивният приз беше обяд с г-н Алтънов.
За чудесното изкарване огромни адмирации заслужават на първо място организаторите на мероприятието – екипът на РСО София с председател Асен Алтънов, любезните домакини от ресторант "Форум", които се бяха погрижили да създадат комфорт и уют на присъстващите, както и фирмите, спонсорирали това мащабно мероприятие:
"Девин", мандра "Елешница", "Кока Кола", "Браво", "Кенар", сладкарници "Неделя", фабрика за алкохол "Търговище", "Елиаз" ООД и "Успех Филтър ССБ" ЕООД.
И както стана дума в началото, въпреки че Световният ден на хората с увреждания не е техен празник, а ден, в който те напомнят за себе си и за желанието си да бъдат интегрирани в обществото, отбелязването му прерасна в едно чудесно парти, където хората с нарушено зрение от София се чувстваха превъзходно и изкараха една наистина незабравима вечер.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 12, 2012

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА
Коледен разказ
Къде живее дядо Коледа?
История на шампанското
По следите на коледните картички
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Плевен
София
Добрич
Асеновград
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Светът може да бъде и по-привлекателно място за живеене
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Китай е добър пример в грижите за инвалидите
ПРОЕКТИ
План за действие,
Международна конференция на партньорите на "ROBOBRAILLE"
РАЗКАЗ
Среща на женския пазар
ХОРА С ПРИЗВАНИЕ
Данчо Данчев обучава в брайлово писмо
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6