Брой 12, 2012

Тема: ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ

Китай е добър пример в грижите за инвалидите


В международен аспект се оценява добрият пример на Китай в грижата за инвалидите. През 2011 г. в тази огромна и многолюдна страна са били взети редица специални мерки за трудоустрояването на хората с увреждания. 318 хиляди лица с физически недостатъци са били устроени само за една година в градовете и селищата на подходяща работа, съобщава Общокитайската федерация на инвалидите.
Проведени са били специални курсове за професионална подготовка за 17 803 незрящи и лица с намалено зрение. За тях в специалните оздравителни центрове са организирани медицински процедури.


Общата равносметка от работата по устройване на инвалиди в страната показва, че в момента 4,41 милиона души имат работа в градовете и 17,49 милиона в селата. От тях 13,68 милиона души се занимават със селскостопанска работа.
От 1 март 2012 г. всички инвалиди в Китай, които имат съответните удостоверения, пътуват безплатно в автобусите и тролейбусите, независимо от това къде живеят.
В Пекинската корпорация за обществен транспорт например има вече 4462 автобуса, специално оборудвани да бъдат ползвани от инвалиди. Това е една пета от общия брой на колите на обществения транспорт в китайската столица.
Корпорацията обучава 70 хиляди човека от своите служители и работещи да помагат на инвалидите при нужда. Сега Пекинската федерация на инвалидите осигурява безплатни грижи в автобусите по хиляда маршрута, като има лица, които да съпровождат нуждаещите се.

Използван източник: вестник "Лечител"



Назад

Всички статии на Брой 12, 2012

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА
Коледен разказ
Къде живее дядо Коледа?
История на шампанското
По следите на коледните картички
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Плевен
София
Добрич
Асеновград
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Светът може да бъде и по-привлекателно място за живеене
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Китай е добър пример в грижите за инвалидите
ПРОЕКТИ
План за действие,
Международна конференция на партньорите на "ROBOBRAILLE"
РАЗКАЗ
Среща на женския пазар
ХОРА С ПРИЗВАНИЕ
Данчо Данчев обучава в брайлово писмо




Архив на изданието
1 2 3 4 5 6