Брой 02, 2013

Тема: СПОРТ

Футболен клуб "Ливърпул" с благотворителна акция


"Ливърпул" промени основния си спонсор на фланелките банката "Standard Chartered" за мача срещу отбора на "Уест Бромич" на 11 февруари тази година.
Вместо него, мърсисайдци носиха логото на благотворителната кампания на банката "Seeing is Believing". Тя има за цел да спомогне за превенция на предотвратими случаи на ослепяване, най-вече в държавите от Третия свят.
След мача играчите на Ливърпул сложиха автографите си на редките фланелки, които бяха обявени на търг сред феновете. Средствата ще отидат за кампанията, като от банката ще добавят още толкова средства, колкото са събрани на търга.
Това беше вторият случай, в който червените носят фланелки с този надпис. Предишният път бе в последния домакински мач от миналия сезон срещу "Челси". Тогава Ливърпул разгроми бъдещия европейски шампион с 4:1.
"Миналия път, когато Ливърпул носеше това лого, събрахме 87 000 лири за каузата", заяви финансовият директор на "Standard Chartered" Ричард Медингс.
Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард взе дейно участие в промоционалните активности на кампанията. При тях футболистите трябваше да жонглират с топка и да изпълняват дузпа със закрити очи.


"Осъзнаваш колко трудно е без зрението ти. Особено когато вършиш нещо. Беше удоволствие да взема участие в акцията. И за мен, и за клуба бе много важно да вземем участие и да опитаме да помогнем на тези хора", заяви Джерард.
Според доклада на кампанията по света има 39 милиона незрящи хора. В 8 от 10 случая обаче слепотата може да бъде предотвратена. Около 90% от предотвратимата или лечима слепота е в страните от Третия свят. В някои случаи се касае за прости операции на стойност 30 долара.

Използван източник: gol.bgНазад

Всички статии на Брой 02, 2013

IN MEMORIAM
Председателят Янаки Градев ни напусна завинаги
В РСО СОФИЯ
Стартира проект за Хранителна банка в София
Приключи ли сагата около комуникационната група на Сдружение "Зрение"?
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Сборен организационен отчет на ССБ за 2012 г.
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Левски
Добрич
Плевен
ИНТЕРВЮ
Лице в лице, от първо лице
ИСТОРИЯ
Успение на свети Константин-Кирил Философ
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ОБЯВИ
Библията на CD
Бележка на редакцията
ОЧЕРК
Борис Бодичев - познатият и непознатият
ПРЕМИЕРА
Европа за хората
СПОРТ
Футболен клуб "Ливърпул" с благотворителна акция
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6