Брой 05, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Левски


На 23 април ТСО Левски проведе своето годишно отчетно събрание. И този път посещаемостта беше добра, въпреки че в по-голямата си част членовете ни са възрастни и болни. Като наши скъпи гости организацията ни уважиха зам.-кметът по икономическите въпроси Радослав Йорданов, председателят на общинския съвет Дочко Дочев, директорът на дирекция "Социално подпомагане" г-жа Лена Романова, началникът на отдел "Социално подпомагане" Иван Пейков, председателят на РКС Плевен Невяна Сотирова и Надя Тишева – член на РКС.
Председателят на териториалната организация Тодор Любенов откри събранието и представи официалните гости. След избора на ръководни органи на събранието и утвърждаването на дневния ред то започна своята работа.
Г-н Любенов представи отчетния доклад за дейността на организацията и проекторешенията за бъдещата ни едногодишна работа. В доклада бе отчетено, че УС, въпреки трудностите, се е справил много добре с текущите си задачи. В резултат на дейността му са подпомогнати петима от крайно нуждаещите се наши членове, а друга голяма част са подкрепени натурално, по линия на Хранителна банка, БЧК и различни спонсори. Посещавани са болни и самотни съюзни членове. Постарахме се да им помогнем, доколкото това е възможно, търсейки подкрепа и от институциите.
Разполагаме с прекрасен клуб, оборудван с всичко необходимо за пълноценен отдих на членовете ни, който е на пълна издръжка от общината. В него се организират и провеждат различни мероприятия – беседи, лекции от здравен, селскостопански и друг характер. Тук отбелязваме националните и религиозните празници, празнуваме рождените дни на членовете си.
Работим много добре с всички обществени и държавни институции, местната власт и най-вече с дирекцията за социално подпомагане. Организацията ни се ползва с голям авторитет в нашия град.
На гостите бяха зададени множество въпроси, които получиха отговори. Питахме за програмите за социален и личен асистент, за някои нерешени проблеми, свързани с достъпността на градската среда, за паричните и натурални помощи, за организацията в клуба и за решаването на някои проблеми от по-лично естество.
РСО Плевен отчита работата на ТСО Левски като отлична. Нашите членове са много доволни от всичко свършено дотук.
След приключването на изказванията по доклада и проекторешенията единодушно гласувахме и одобрихме отчета на УС, и след изчерпването на дневния ред събранието бе закрито.
На присъстващите на събранието беше раздадена закуска – безалкохолна напитка, боза, захарни изделия и още други лакомства, осигурени от общината, верига магазини "Абсолют плюс" и сладкарска фирма "Наслада".
Благодарим на всички и дано в бъдеще броят на нашите дарители се увеличава!

***

На 7 май се събрахме в клуба да се повеселим и отпразнуваме Възкресение Христово. Всеки носеше козунак и яйца и тържеството започна с много смях и веселие. Беше съставена комисия, която определи като най-красиво боядисано яйцето на Ани Бориславова. Всички бяхме в приповдигнато настроение, но когато започна традиционното чукане с яйцата, градусът на веселието се повиши неимоверно.
Накрая козунаците и яйцата се превърнаха в мезе към чаша бира и ароматно кафе, приготвено от Ани на подарената ни кафе-машина от председателя на общинския съвет Дочко Дочев.
Разделихме се, както винаги, с пожелания за по-чести събирания и празнувания.

Иванка ХРИСТОВАНазад

Всички статии на Брой 05, 2013

АСТРОЛОГИЯ
Прогноза за месец юни 2013 г.
БОЙНА СЛАВА
Битката при Прохоровка
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Сливен
Варна
Левски
София
Добрич
ИЗКУСТВО
"Да намериш светлината в песните и музиката"
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛЮБОПИТНО
От Индия пристига първият смартфон за незрящи
ПОМОЩНИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА
Цени на тифлосредствата, предлагани от ССБ
ПРОЕКТИ
Завършва проектът "Обучение и заетост за хора с увреждания в специализирано предприятие БГАСИСТ ООД”
СПОРТ
Шахматна балканиада
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6