Брой 07-08, 2014

Тема: ПРОЕКТИ

Държавно първенство по шахмат за мъже със зрителни увреждания


В периода 18-21 юни 2014 г. в Старозагорски минерални бани се проведе държавно първенство по шахмат за мъже със зрителни увреждания. В него взеха участие 70 шахматисти от 19 спортни клуба, членуващи във Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания". Главен съдия беше гросмайстор Адриана Николова. Турнирът се проведе по швейцарската система, в девет кръга.
Финансирането на събитието се осъществи благодарение на Съюза на слепите в България по проект "Създаване на център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания (ЦПЦОХЗУ) с изнесени офиси", финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Призовата тройка се оформи в следния състав: държавен шампион по шахмат за 2014 г. – Расим Низам от СК "Изгрев" Пловдив, вицешампион – Александър Тодоров от СК "Светлина" Шумен, бронз – Петко Пътев от СК "Кракра" Перник. Четвърто и пето място отново са за шахматисти от Пловдив – Димитър Пелитов и Милко Кичуков. Шесто място за Димитър Хинев от СК "Успех" Варна, седмо – Йордан Георгиев от СК "Пирин Спорт – 2013" Благоевград, осмо – Венцислав Георгиев от СК "Феникс" Монтана, девето за Тодор Георгиев от СК "Бялата лястовица" Габрово и десето за Стоян Ганев от СК "Успех" Варна.Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2014

ЗА ЕДНА БЛАГОРОДНА ИНИЦИАТИВА
Истинското добро никога не търси причини
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
София
Левски
КУЛТУРНО-СПОРТЕН ОБМЕН
Полъхът на стара Битоля
ЛИТЕРАТУРА
Беласица - лето 1014 - българската голгота
ПРОЕКТИ
Информация за изпълнението на проект "Създаване на център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания (ЦПЦОХЗУ) с изнесени офиси"
Национален турнир по спортна табла
Кънка Витова взе златото на държавния шампионат по шахмат за незрящи
Държавно първенство по шахмат за мъже със зрителни увреждания
СЪБРАНИЕ
Годишно събрание на Асоциацията на невиждащите есперантисти в България
ЮБИЛЕЙ
И на осемдесет - все така работохоличен!!!
Вместо изповед
Един неспокоен и целеустремен дух
80 години СГБ
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6