Брой 01, 2015

Тема: ЛЯТО 2015

Правила, цени и графици за ползване на почивните бази на ССБ


1. ХОТЕЛ "ХОРИЗОНТ" – гр. Обзор

1. Съюзни членове и техните семейства или служители на ССБ и неговите структури в сезона се настаняват по предварително утвърден график, съобразно който са направени резервациите и заплатени услугите (до края на месец февруари на настоящата година).
2. Настаняването по стаите се извършва след 14.00 часа в деня на пристигането, а освобождаването на стаите в деня на заминаването се извършва до 10.00 часа.
3. В пакетната цена на всеки почиващ са включени освен нощувки и триразово хранене (закуска, обяд – супа, готвено и десерт, вечеря – основно и десерт), също така ДДС, курортна такса, безплатен паркинг, безплатни външни фитнес уреди и безжичен интернет.
4. За периодите 1 януари – 15 юни и 1 септември – 31 декември времетраенето на организирани или индивидуални почивки в базата се договарят директно с управителя на базата.

ЦЕНИ ЗА СЕЗОН 2015
ЧЛЕНОВЕ И СЛУЖИТЕЛИ НА ССБ

период от 1 май – 19 юни и 1 септември – 30 октомври

- Пълен пансион (нощувка, закуска, обяд, вечеря) - 25,00 лева.
- Ползване на самостоятелна стая - плюс 10 лева.

период от 20 юни – 31 август

- Пълен пансион (нощувка, закуска, обяд, вечеря) - 32,00 лева.
- Ползване на самостоятелна стая - плюс 10 лева.
- Дете от 0 до 6 години, ползващо легло на родител – безплатно настаняване в стаята (нощувка).
- Дете от 6 до 12 години на редовно легло в стая ползва 20% намаление от цената на пакета.

Горепосочените цени не важат по празници.

Цените са валидни до 31 декември 2015 година.

За нуждите на членовете и служителите на ССБ, желаещи да почиват в хотел "Хоризонт" – гр. Обзор, са осигурени за всяка година общо 18 легла в Централната сграда за периода от 20 юни до 31 август – 9 стаи с по две легла, като те са разпределени както следва:

от 20 юни до 30 юни

В Централна сграда по една стая с две легла на РСО Пловдив, РСО София, РСО Монтана, РСО Дряново, РСО Плевен, РСО Сливен, РСО Стара Загора и РСО Шумен.

от 1 юли до 15 юли

В Централна сграда по една стая с две легла на РСО Пловдив, РСО София, РСО Стара Загора, РСО Сливен, РСО Плевен, РСО Дряново, РСО Монтана и РСО Шумен.

от 16 юли до 31 юли

В Централна сграда по една стая с две легла на РСО Варна, РСО София, РСО Стара Загора, РСО Сливен, РСО Бургас, РСО Монтана, ЦУ на ССБ, РСО Шумен.

от 1 август до 15 август

В Централна сграда по една стая с две легла на РСО Русе, РСО Смолян, РСО Кърджали, РСО Варна, РСО Благоевград, ЦУ на ССБ, РСО Кюстендил и РСО Силистра.

от 16 август до 31 август

В Централна сграда по една стая с две легла на РСО Русе, РСО Силистра, РСО Кюстендил, РСО Бургас, РСО Благоевград, ЦУ на ССБ, РСО Кърджали и РСО Смолян.

Горепосочените смени са валидни за 2015 година и всяка следваща година ще се въртят, за да няма оплаквания, че винаги дадени организации са разпределени в едно и също време през сезона.

2. ПС "РЕЛАКС" – Шипковски минерални бани

1. Групи от съюзни членове в сезона се настаняват по резервации по предварително утвърден график от завеждащия "Почивно дело" към ССБ, предоставен на районните председатели.
2. Настаняването по стаите се извършва след 14.00 часа в деня на пристигането, а освобождаването на стаите в деня на заминаването се извършва до 9.00 часа.
3. В пакетната цена за всеки член от група са включени освен нощувки, триразово хранене (закуска, обяд – супа, готвено и десерт, вечеря – основно и десерт), ДДС, курортна такса, безжичен интернет и безплатен паркинг.
4. Заявки за индивидуални или малки групи до 20 души по линия на ССБ, желаещи да почиват в сезон, се съобразяват със заявките по графика на групите и се настаняват от управителя на базата при наличие на свободни места.
5. За периодите 1 януари – 1 юни и 10 септември – 31 декември времетраенето на организирани почивки в базата се договаря директно с управителя на РБ.
6. Заплащането се извършва по банков път или в брой срещу издадена фактура за реално ползваните услуги.
7. Заплащането на почивки по графика за групи от съюзни членове в месеците юни, юли и август, ползващи правото си на балнеолечение и рехабилитация съгласно член 42 от ППЗИХУ, се извършва на два транша – авансово 50% от стойността и 50% в срока, вписан в декларацията, която ръководителят на всяка групата подписва по образец пред управителя на базата, чрез която се задължава с останалата сума.
8. За групи от съюзни членове, ползващи правото си на балнеолечение и рехабилитация съгласно член 42 от ППЗИХУ извън сезона, при желание могат да заплатят дължимата сума в срок до 45 дни от датата на ползване на услугите, като ръководителят на съответното РСО (на групата) подписва декларация по образец пред управителя на базата, с която се задължава да събере и преведе дължимата сума в гореупоменатия срок на 100%.

ЦЕНИ ЗА СЕЗОН 2015
ЧЛЕНОВЕ И СЛУЖИТЕЛИ НА ССБ


1. Стая с две легла за двама за 1 вечер - 40,00 лева.
2. Стая с две легла за двама за 3 и повече вечери - 36,00 лева.
3. Ползването на самостоятелна стая по желание на клиента - плюс 10,00 лева.
4. Апартамент - 60,00 лева.
5. Нощувка плюс закуска - 23,00 лева.
6. Нощувка плюс вечеря плюс закуска - 29,00 лв. за 1 вечер (за 3 и повече полупансиона - 26,00 лв.).
7. Нощувка плюс вечеря плюс обяд плюс закуска - 32,00 лева (за 3 и повече пълни пансиона – 28,00 лв., за 6 и повече пълни пансиона - 26,00 лв. - за организирани групи членове на ССБ и сродни организации, ползващи правото на балнеолечение и рехабилитация съгласно член 42 от ППЗИХУ).
8. Деца до 6 г. - безплатна нощувка, храна - 12,00 лева.
9. Деца от 6 до 12 г. - нощувка - 12,00 лв., храна - 12,00 лева.
10. От 12 години нагоре - цени за възрастни.
11. Задължително ползване от съюзни членове на 5 процедури под лекарски контрол за един човек за една смяна в рехабилитационно-възстановителния център - 25 лева (вана, физиотерапия, топлотерапия, перлена вана, хромотерапевтична вана или лечебна физкултура по предписание от лекар).
12. Тангентор с хидромасаж, сауна и парна кабина с хидромасаж – 10 лв. на процедура.

Заплащането се извършва преди настаняване!

Горепосочените цени не важат по празници.

Цените са валидни до 31 декември 2015 година.

ГРАФИК НА СМЕНИТЕ ЗА ПОЧИВКА НА СЪЮЗНИ ЧЛЕНОВЕ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА ПРИ ЕДНА СМЯНА ОТ 8 ДНИ
(ПРИМЕРЕН ЗА СЛЕДВАЩИ ГОДИНИ)

І смяна - от 1 юни (понеделник) до 8 юни включително;
ІІ смяна - от 9.06 (вторник) до 16.06 включително;
ІІІ смяна - от 17.06 (сряда) до 24.06 включително;
ІV смяна - от 25.06 (четвъртък) до 2.07 включително;
V смяна - от 3.07 (петък) до 10.07 включително;
VІ смяна - от 11.07 (събота) до 18.07 включително;
VІІ смяна - от 19.07 (неделя) до 26.07 включително;
VІІІ смяна - от 27.07 (понеделник) до 3.08 включително;
ІХ смяна - от 4.08 (вторник) до 11.08 включително;
Х смяна - от 12.08 (сряда) до 19.08 включително;
ХІ смяна - от 20.08 (четвъртък) до 27.08 включително;
ХІІ смяна - от 28.08 (петък) до 4.09 включително;
ХІІІ смяна - от 5.09 (събота) до 12.09. включително;
ХІV смяна - от 13.09 (неделя) до 20.09 включително;
ХV смяна - от 21.09 (понеделник) до 28.09 включително.

За всяка година датите и броят на смените може да се променя в зависимост от проявения предварителен интерес.

3. ПС "ПОП ХАРИТОН" – Дряновски манастир

1. Съюзни членове и техните семейства или служители на ССБ и неговите структури се настаняват по предварителна резервация и предплатени услуги съобразно запълнеността на базата.
2. Настаняването по стаите се извършва след 14.00 часа в деня на пристигането, а освобождаването на стаите в деня на заминаването се извършва до 10.00 часа.
3. В пакетната цена на всеки почиващ са включени освен нощувки и триразово хранене (закуска, обяд – супа, готвено и десерт, вечеря – основно и десерт), ДДС, курортна такса, безжичен интернет във фоайето и безплатен паркинг.
4. Времетраенето на организирани или индивидуални почивки в базата се договарят целогодишно директно с управителя на базата според запълнеността и по обявените цени, утвърдени от председателя на ССБ.

ЦЕНИ ЗА СЕЗОН 2015
ЧЛЕНОВЕ И СЛУЖИТЕЛИ НА ССБ


1. Цена на база пълен пансион до три дни престой (закуска, обяд, вечеря и нощувка) на човек на ден – 32 лева.
2. Цена на база пълен пансион над три дни престой (закуска, обяд, вечеря и нощувка) на човек на ден – 29 лева - цена за организирана група от 40 и над 40 съюзни членове на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря и нощувка).
3. Цена на база полупансион до три дни престой (закуска, вечеря и нощувка) на човек на ден – 29 лева.
4. Цена на база полупансион над три дни престой (закуска, вечеря и нощувка) на човек на ден – 26 лева.
5. Цена на база само нощувка – 20 лева.
6. Цена на база закуска и нощувка на човек на ден – 24 лева.
7. Ползване на самостоятелна стая по желание на клиента - плюс 10 лева.
8. Деца до 6-годишна възраст, ползващи легло на родител – безплатно.
9. Деца от 6 до 12-годишна възраст – заплаща се 80% от стойността на пансиона.

Горепосочените цени не важат по празници.

Цените са валидни до 31 декември 2015 година.

Права и задължения на съюзни членове в базите на ССБ

Обектът не носи отговорност за произшествия с деца, настъпили на територията му. Отговорността за детския надзор се поема изцяло от родителите (придружителите) по време на целия престой.
Гостите нямат право да внасят и използват електронагревателни (отоплителни) уреди и съоръжения по време на престоя си в базата.
Гостите по време на престоя си нямат право да внасят и използват хранителни продукти в стаите.
Гостите трябва да пазят тишина през нощните и следобедните часове.
В сградата на хотела е забранено внасянето и складирането на леснозапалими, взривни и обемисти предмети (багажи, мотоциклети, велосипеди и други).
Не е разрешено внасянето на домашни животни (кучета, котки и други) с изключение на кучета-водачи освен в случаите на предварителна договорка с управителя на комплекса и при строго съблюдаване на хигиенните правила и норми. Всички щети, възникнали по време на престоя им, в ползваната от тях стая и общите части на хотела се заплащат от приносителя на домашните животни (любимци) или кучето-водач.
Не е разрешено разместването на мебели и имущество в стаите и помещенията на обекта (без съгласуване с управителя).
Забранено е изнасянето на всякакъв вид имущество (хавлии, кърпи, инвентар, посуда и други) по време на престоя на гостите в базата.
Гостите носят материална (финансова) отговорност за повредено и изгубено имущество в обекта в двукратния размер на покупателната му стойност.
Гостите се задължават да се държат по такъв начин, че да не пречат на останалите гости или да уронват престижа и доброто име на собственика на базата.
Управата на комплекса не носи отговорност за възстановяването на вещи, забравени или оставени в хотела без надзор от страна на гостите.
Гостите трябва да спазват общоприетите норми за хигиена и порядък в базата.
Гостите са длъжни при настаняване да предоставят документ за самоличност за адресна регистрация.
Ако посещението е групово – ръководителят предварително трябва да изпрати списък с данните на хората (рууминг лист) за бързо настаняване на гостите.
Забранено е воденето на външни лица на територията на комплекса (в стаите, в залите и на паркинга) за пребиваване без разрешение от администрацията на обекта.
Същите могат да посещават свободно лобито на обекта и ресторанта, както и да ползват допълнителните услуги срещу заплащане.
При напускане на базата гостите са длъжни да затварят външните прозорци и врати на стаите (апартаментите).
При напускане гостите са длъжни лично да оставят ключовете, дистанционните устройства и официално да заявят на рецепция, че напускат базата.
Управителят на комплекса си запазва правото да прекрати без обезщетение или възстановяване престоя на всяко лице, което не изпълнява тези условия.
Всички членове и служители на ССБ, в това число техните семейства или придружители, ползват пакетни цени, определени от УС на ССБ за почивка и в трите бази.
Заявки за ползване на базите се правят до края на месец февруари на настоящата година по предварително предоставен от завеждащия "Почивно дело" график за всяка база в регионалните организации на ССБ. Резервация може да се направи по е-мейл, телефон, факс или директно на място. След получаване на клиентската заявка тя се обработва, вписва се в резервационна книга или в резервационния модул на системата в базата, потвърждава се възможността резервацията да бъде направена и се дава резервационен номер. Потвърдената възможност за резервация в базите в Обзор и Дряново следва да се заплати от съюзния член или служителя от системата на ССБ в размер на 50 % от стойността на услугите, които възнамерява да ползва при почивката си в съответната база, в рамките на 72 часа, след което тя се анулира. В този случай комплексът не носи морална, материална или друга отговорност за анулацията на направената резервация. Резервацията на клиент е валидна и се счита за окончателно направена/потвърдена след извършване на авансовото плащане на сумата по конкретна заявка и получен от базата номер на резервацията, който се вписва изрично и в платежния документ. Същият клиентът получава като потвърждение на резервацията в случай на удостоверено успешно плащане и правилно въведени в резервационната система на обекта контактни данни.
Отговорност на потребителя е да провери своята резервация и да се увери, че всички детайли са верни, както и да изпрати в базата в едноседмичен срок след направата на резервацията служебна бележка, издадена от съответната регионална или териториална организация, че е неин член, или от работодателя на служителя в системата на ССБ.
Без наличие на тази служебна бележка резервацията за в базите в Обзор и Дряново се анулира!
Не се допускат каквито и да било изключения!
Всяка анулация на резервация от клиент, която вече е потвърдена, трябва да се изпрати писмено до базата на е-мейл или факс.
При анулация на потвърдена резервация 14 дни преди пристигането - клиентът не дължи неустойка.
При анулация на резервация не по-малко от 7 дни преди пристигането - клиентът дължи неустойка в размер на 25 % от общата сума по резервацията си.
При анулация на резервация 7 или по-малко дни преди пристигането - клиентът дължи неустойка в размер на 50 % от общата сума по резервацията си.
В случай на неявяване до 24.00 часа в деня за настаняване - сумата по клиентската резервация няма да бъде възстановена и тя се счита за анулирана.
Базата си запазва правото да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други независещи от нея причини и не дължи неустойка. При възстановяване на заплатена сума всички разходи по превода (банкови такси и други) са за сметка на клиента.
В срок до края на февруари на настоящата година председателите на РСО трябва да разгласят възможностите за почивка в базите в Обзор и Дряново сред членовете на ССБ и работещите в системата, включително и тези в предприятията на територията им. В същия срок те са длъжни да направят резервация и за групите, които ще почиват в базите на ССБ.
Правоимащ ръководител на група от съюзни членове, състояща се от не по-малко от 40 души, извън сезон в базите ползва безплатно храна и спане по време на целия си престой (без придружителя). Изключения има само за базата в Шипковски минерални бани (виж по-долу).
При минимум 7 пълни пансиона на група от минимум 40 съюзни членове управителят на съответната база организира една празнична вечер.
Когато незрящо дете се придружава от родителите, семейството ползва правата на член на ССБ срещу предоставено решение на ТЕЛК за детето (минимум ІІ група инвалидност по зрение).
Специализираните училища за деца със зрителни увреждания (ученици и учители) ползват цени като за съюзни членове.
Цени за зелени, сини или бели училища или групи деца се договарят с управителите на базите.
Управителите на базите договарят цени както с външни клиенти, така и с членове на всички организации на хора с увреждания при осигуряване на външно финансиране на предоставяните за тях услуги – пари по проекти и други подобни. Тези цени следва да се съгласуват с председателя на ССБ и с управляващия почивното дело при ССБ.
След 1 март на текущата година свободните места се предлагат от завеждащия "Почивно дело" при ССБ и управителите на базите по места на свободния туристически пазар след съгласуване с председателя на ССБ, като по същия ред се ползват и от членове и служители на ССБ.

Кеворк КАБЗАМАЛЯН,
управляващ почивното дело при ССБНазад

Всички статии на Брой 01, 2015

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС
Година на трудности и успехи
Каталог на записаните НОВИ заглавия през 2014 година
Каталог на ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ заглавия през 2012 година
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
Незрящ посланик
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Левски
Горна Оряховица
Асеновград
Пловдив
ЛЯТО 2015
Правила, цени и графици за ползване на почивните бази на ССБ
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2014 година
Архив на изданието
1 2 3 4 5