Брой 01, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Горна Оряховица


Топлината в сърцата ни сгрява и в студа

Месеците ноември и декември бяха наситени с много мероприятия за членовете на ТСО Горна Оряховица, Спортен клуб "Раховец 2011" и Сдружение "Човещина".
Участниците в екскурзията до Дряново, проведена с автобус на Община Горна Оряховица, задълго ще запазят приятни спомени въпреки студеното време. Слънцето успешно компенсираше вятъра и студа по време на разходката ни до Дряновския манастир. Там вярващите запалиха свещички и се помолиха за здраве и благоденствие. Обядът беше в рехабилитационната база "Поп Харитон" на ССБ. Сърдечно благодарим на управителя и обслужващия персонал за затоплената зала и възможността за танцуване.
Коледното тържество организирахме в ресторант "Плевенчето". Бяхме подготвили викторина с различни по трудност въпроси и награди за верните отговори. За доброто настроение определено допринесе и диджеят на ресторанта. Той влезе и в ролята на жури и определи Иван Кожухаров за най-добре танцуващ кавалер.
Вокалната ни група "Перуника" изнесе коледен концерт в социалния дом в село Пчелище. След като почерпихме всички домуващи, дошли на концерта, приятно ни изненада и управителят на социалното заведение - госпожа Апостолова, която ни предложи чай и бонбони и ни благодари за вниманието към обитателите на дома.
През втората половина на декември проведохме и още две мероприятия -годишно отчетно събрание на спортния клуб и литературна среща на членовете на сдружение "Човещина".
На годишното събрание на СКХУ "Раховец 2011" отчетохме участията ни в държавните, регионалните и клубните турнири по спортен риболов, спортна табла и шахмат. Радваме се, че през тази година успешно стартира и група за оздравителна гимнастика и танци, която три месеца имаше редовни занимания. Благодарни сме на кмета на Община Горна Оряховица Добромир Добрев, който ни съдейства при финансирането на дейностите на клуба.
Накрая обсъдихме календарния план и проектобюджета за 2015 година.
Много емоционална беше и срещата на членовете на сдружение "Човещина" и гостите от ТСО с поетесата от Велико Търново Павлина Владева, която е и президент на Лайънс клуб "Велико Търново - Царевец". Тя е работила дълго време в Регионалния исторически музей във Велико Търново и увлекателно разказа за коледните и новогодишните обичаи както в България, така и в други страни. След това я помолихме да ни прочете публикацията "Езикът - толкова малък и толкова смъртоносен" от Жорж Суитинг от списание "Благодат" с отговорен редактор Стефка Стойчева, както и чудесните стихотворения на Здравко Лекишев "Подарък" и "Молитва". Ани Мехмед от ЛК "Велико Търново - Царевец" осигури сладкиши за всички участници в срещата.
Разделихме се с пожелание да бъдем по-добри през новата 2015 година, да бъдем здрави и да се обичаме повече.

Катя КРЯЖЕВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2015

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС
Година на трудности и успехи
Каталог на записаните НОВИ заглавия през 2014 година
Каталог на ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ заглавия през 2012 година
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
Незрящ посланик
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Левски
Горна Оряховица
Асеновград
Пловдив
ЛЯТО 2015
Правила, цени и графици за ползване на почивните бази на ССБ
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2014 година
Архив на изданието
1 2 3 4 5