Брой 01, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


На почивка в Шипково

На годишното отчетно събрание на ТСО на слепите в Асеновград нашият председател Иван Шопов ни съобщи, че в село Шипково имаме почивна станция.
Зарадвахме се много. Решихме и ние да я посетим и ползваме за пръв път. Организирахме две коли с водачи Петър Дамянов и Илия Костов. Пътуването беше много приятно, денят - слънчев и топъл. Трябваше да минем през Троян – Кърнаре. Когато се изкачихме на високото, спряхме да се полюбуваме на красивата българска природа. Слизането беше по-лесно. Отправихме се към град Троян, но преди него имаше отбивка за Шипково – китно подбалканско селце, разположено в подножието на Стара планина. От двете страни на лъкатушещ път бяха накацали къщите с интересна архитектура. Докато се наслаждавахме на всичко това, изведнъж се озовахме пред шумлива река, на която имаше малък мост. След като го преминахме, пред нас блесна красива сграда с надпис – Почивна станция "Релакс". Спряхме на площадката пред стълбите. Пазачът бай Селчо ни заведе до регистратурата. Там усмихната ни посрещна Васка. Разпредели ни по стаите и ни даде ключовете. Настанихме се в светли и просторни стаи с всички удобства. Отпочинахме си от дългия път и слезнахме в столовата. Насреща ни се зададе и домакинът на станцията – Светла. В същото време до бара стоеше млад мъж с черни очила. Попитах го за управителя Велизар Хинков, а той се засмя и каза, че стоя пред него. Седнахме на една маса и от него разбрах, че е напълно сляп. Предложи ми да си организираме забавни вечери, за да бъде престоят ни по-интересен. Светла ни посочи масата, където ни очакваше вкусен обяд.
И така всеки ден – от различни по-различни ястия! На готвачките Силвия, Данчето, Кинка и Тотка благодарим от сърце. Благодарим и на сервитьорките Деляна, Даниела и Милица за красиво подредените маси и бързото обслужване.
В станцията имаше и добре уредена фитнес зала и кабинет за масажи. За тях се грижеше д-р Дамянов. Много добре бяха обзаведени и кабинетите за лечебни процедури. Благодарим от сърце на Ани, медицинската сестра, която извършваше предписаните от лекаря процедури с голям професионализъм и внимание.
Тук никак не ни беше скучно. Два пъти за седем дена се събирахме в столовата, където пяхме, играхме и се веселихме. Най-добре се изяви Руска от Дряново с шегите си и Величка от Хасково с хубавото пеене. Илия Костов от Първомай ни разказваше безброй вицове, от които Генчо ни заразяваше със смеха си. Станка и Величка също се представиха добре. Снежка от Червен бряг пък ни направи много снимки за спомен с фотокамерата си. Завързахме познанства с хора от Дряново, Габрово, Велико Търново, Хасково. Много ми допадна и Цецка от Плевен, която ме впечатли с голямото си сърце и богата душа. Разменихме си и адресите. На раздяла си пожелахме здраве, дълголетие и до нови срещи.
Дните неусетно минаха. Не ни се тръгваше, но нямаше начин. Пред нас е пътят за дома. Със себе си отнесохме спомена за чудесния персонал, за гордата Стара планина, за новите приятели, които няма да забравим, и за всичко преживяно тук.
Довиждане, Шипково!
До догодина, ако Бог отреди!

Милка КОСТОВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2015

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС
Година на трудности и успехи
Каталог на записаните НОВИ заглавия през 2014 година
Каталог на ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ заглавия през 2012 година
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
Незрящ посланик
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Левски
Горна Оряховица
Асеновград
Пловдив
ЛЯТО 2015
Правила, цени и графици за ползване на почивните бази на ССБ
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2014 година
Архив на изданието
1 2 3 4 5