Брой 09, 2007

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Монтана, Социалната изолация на хората с увредено зрение в Монтана намалява


Ограниченията на околната среда създават сериозни прегради пред социалното включване на хората с увреждания. Ето защо съвсем правилно област Монтана е един от центровете на националната кампания за повишаване на обществената информираност и сетивност по въпросите на социалното включване.
В това отношение сегашното ръководство на Монтанската организация полага неимоверни. Най-новата проява е уреденото регионално състезание по спортен риболов за слепи и слабовиждащи хора. То стана възможно, благодарение на инициативата на Териториалната съюзна организация в Лом, Община Лом, спонсора на монтанския отбор фирма "Гала-М" ООД в лицето на Иван Аврамов и домакина на язовира в село Расово, стопанисван от Румян Макавеев. В надпреварата се явиха отборите на регионалните организации на Съюза на слепите в София, Кюстендил, Шумен, Плевен и Монтана.
- Щастлив съм да ви приветствам с участието си в състезанието по спортен риболов, което провеждаме за втори път на язовира в село Расово. Благодаря, че се съгласихте да го направим с общи средства. Избрахме за име на спортния клуб при Регионалната съюзна организация в Монтана птицата феникс - символ на вечното обновление, възраждането и безсмъртието. Тя е знак на търсещата личност, каквито се стремят да бъдат хората от ръководството на организацията ни. Искаме да започнем на чисто и се уповаваме на приятелството, взаимопомощта и разбирането - каза при откриването на състезанието Атанас Иванов - председател на Регионалната организация в Монтана и даде неговия старт.
Изходна позиция заеха 40 участници с придружители. Съдийската комисия, ръководена от Румен Цанков - началник на монтанското звено на Агенцията по рибовъдство оцени резултатите.
Първенец в индивидуалното класиране за най-голям улов стана Александър Костов от Кюстендил, следван от съотборника му Иван Коркински и Николай Йорданов от Шумен. Отборно първи е екипът на Кюстендил, втори - София и трети - Монтана.
Кметът на Община Лом Пенка Пенкова поздрави участниците в състезанието и връчи купи, медали, грамоти и риболовни принадлежности на победителите.

Юлий ЙОРДАНОВ


Назад

Всички статии на Брой 09, 2007

АБОНИРАЙТЕ СЕ
Абонамент 2008 год.
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
"Чете Олга Петрова"
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Смолянската организация днес
Долни Дъбник, Самостоятелността е дар
Бургас, Слепи, Сляпоглухи и инвалиди покориха връх Амбарица
Пловдив, Достойни граждани на Европа
Варна
Русе, Благодарствен адрес
Тополовград, Центърът за социална рехабилитация и интеграция от 2003-та година служи на хората
Добрич, Специализиран превоз на хората с увреждания
Монтана, Дейността на организацията ни се възражда като птицата "Феникс"
Монтана, Социалната изолация на хората с увредено зрение в Монтана намалява
ИНФОРМАЦИОННА БАНКА "ЗАРИ"
Науката помага на слепите
Наказанието за лъжа
В помощ на пушачите
Истинският виновник
ЛЮБОПИТНО
Проектът на д-р Есперанто се тества вече 120 години!
ОБЩЕСТВО
Варна е българският социален Клондайк
Значителна международна проява на невиждащите есперантисти в България
Велико Търново, Извинителен адрес
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Австралийски изследователи тестват "бионично око"
Учени откриха връзка между цинка и дегенерацията на макулата
Солта е вредна за здравето на очите
Как да предпазим децата от късогледство?
ФЕСТИВАЛ
Кръстопът на музите
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6