Брой 09, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


На почивка в Шипково

През юли голяма група хора от РСО Шумен почивахме в почивната станция на ССБ "Релакс" - Шипковски минерални бани. Бяха включени членове на ТСО Преслав, ТСО Търговище, ТСО Омуртаг и ТСО Нови Пазар. В станцията имаше и посетители от Благоевград и София.
Не можем да опишем възхищението си от обстановката в станцията, базата за рехабилитация, обслужването в стола и отношението на персонала към незрящите гости - всичко беше повече от отлично.
Не сме очаквали, че ще присъстваме и на концерт, организиран от кметството на Шипково и читалище "Светлина - 1902 г.". На 23 юли в почивна станция "Релакс" се проведе и празник на минералната вода.
Най-голямото духовно удоволствие беше, че ние, почиващите в станцията хора с нарушено зрение, успяхме да се порадваме и насладим на изящните изпълнения на оркестър "Калофер" - Карлово, самодейните състави от селата Черни Осъм и Шипково и "Фуриите на Мишо" от Хасково. "Приехме този концерт като награда в чест на 95-годишнината от създаването на ССБ" - така се обърна в благодарственото си слово към съставите председателят на РСО Шумен Любомирка Лазарова.
Препоръчваме на всички организации, които имат възможност да почиват и да провеждат рехабилитация, да посетят почивна станция "Релакс" - Шипковски минерални бани. Кристален въздух, минерална вода, гори, чиста и изрядна база, хубава кухня - можете да се уверите в това, само ако дойдете! А да не говорим за хидропроцедурите - нови уреди, добри рехабилитатори, чистота!
Не бива да забравяме, че има съвсем нов асансьор, който облекчава движението на незрящите и трудноподвижните хора. Не са забравени подстъпът и транспортьорът за инвалидни колички.
Всичко това сме чели и чули, че някъде го има, гледали сме го по филмите, но сега го видяхме тук - в почивна станция "Релакс"!
Елате, посетете и ще се уверите! Ще прекарате чудесно!

Стоянка ХАРАЛАНОВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2016

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Плевен
Русе
Добрич
Свищов
Монтана
Петрич
Шумен
София
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Нов пробив в лечението със стволови клетки
Обнадеждаващ метод за лечение на пигментен ретинит
ПРОЕКТИ
Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" изпълни проект "Инвестиция за единствената специфична библиотека в България"
"Да докоснеш изкуството"
ПЪТЕПИС
Международна регата TID 2016
СПОРТ
Достойно представяне в Европа
Дни преди отпътуването на българските параолимпийци за Рио
Индивидуално световно първенство по десеткеглов боулинг за незрящи
Държавно първенство по спортна табла
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6