Брой 10, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


За един от оазисите в нашата родина

В деня на хубавия християнски празник на Вярата, Любовта и Надеждата - 17-и септември, екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция - Добрич организира екскурзия до река Камчия. Включихме се около 30 ползватели на социалната услуга. Тръгнахме в 9.30 часа в отлично настроение. Социалните работници ни приветстваха и изразиха удовлетворението си, че ще бъдем заедно в този красив есенен ден. Сред разказани закачки и вицове неусетно стигнахме до набелязаната цел - устието на река Камчия.
Първата ни спирка бе новоразкритият Център по космонавтика с планетариум. Той е разположен в красива сграда в съседство с руско частно училище, собственост на Московската голяма община. Заедно с интересните технически експонати за Юрий Гагарин, кучето Лайка и други имахме възможност да разгледаме тренажор на космонавт. Всеки, който желаеше, можеше да се снима на екзотичния уред. Запознахме се с важни факти около небесната ни карта, планетите, метеорите и въобще различните светещи през нощта обекти. Изслушахме внимателно презентация по темата, представена чрез мултимедия.
После се отправихме към реката, вливаща се в любимото ни Черно море. Там ни очакваха малки корабчета за кратък круиз. Вървейки по пътеката към пристана, разгледахме малките дюкянчета, предлагащи на туристите сувенири от областта, изработени предимно от керамика и дърворезба. Наслаждавайки се на свежия морски и планински въздух, заехме местата си по плавателните съдове. Разходката с корабче бе кратка - само 30 минути, но приятна и запомняща се. Лекият ветрец галеше лицата, а водата и вековните дървета - погледите. За сетен път се уверихме колко е красива нашата родина. Кътчето, разположено южно на 25 км от Варна, наречено устие на река Камчия, си струва да се посети от всеки българин.
Благодарим от сърце на директора и екипа на ЦСРИ за предоставената възможност да се докоснем до това интересно място и да се насладим на природните му дадености!

Калинка КОВАЧЕВАНазад

Всички статии на Брой 10, 2016

IN MEMORIAM
Разделихме се и с Марин Матев
ЗА НАЦИОНАЛНОТО ЧИТАЛИЩЕ НА СЛЕПИТЕ
Любимото читалище и неговите седенки
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Благоевград
Добрич
Русе
Габрово
ИНИЦИАТИВА
Докосни галерията
КУЛТУРЕН ОБМЕН
Музикална вечер край Охридското езеро
ЛИТЕРАТУРА
"Голямата червена книга"
Стенописите
ПОКАНА
Общо събрание на ФСХЗУ
ПРАЗНИЧНО
Петковден
ПРЕМИЕРА
Презентираха шестата книга на Ангел Сотиров
Из "За българските бежанци от Караклисе и за техния говор"
ПРОЕКТИ
Пожелайте ни успех
СПОРТ
Държавно първенство по стрелба с лък
ЮБИЛЕЙ
Стоян Бабеков на 80 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6